Hotel annex b&b in Utrecht op komst

27 januari 2014
Hotel annex b&b in Utrecht op komst

In Utrecht zijn er plannen om van een Rijksmomument in de historische binnenstad een hotel annex veredelde bed & breakfast te maken. Van een voormalige boekhandel en antiquariaat, momenteel
in de verhuur als kantoorruimtes voor kleine bedrijfjes, wil
pandeigenaar Bert Degenaar een logiesaccommodatie maken.

*Alleen logies*
De vergunningaanvraag betreft alleen "een kleinschalig hotel":https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2013-4958.html, er komt geen café of restaurant bij. Hiervan zijn er al genoeg in de buurt en het logement moet geen overlast opleveren voor omwonenden, aldus Degenaar op "de website van de Utrechtse uitgave Binnenstadskrant":http://www.binnenstadskrant.nl/article?id=763. Ontbijten gebeurt in de kelders van het gebouw.

*In 2015 open*
Over zes maanden moet het pand worden verbouwd van kantoorruimtes naar logement. In het eerste kwartaal van 2015 moet het hotel open gaan.

Reden om er een logement van te maken is volgens de pandeigenaar het slechte klimaat op de kantorenmarkt.

*Succesvol concept*
Degenaar heeft in Oud-Zuilen aan de Vecht met succes "logement Swaenenvecht":http://www.swaenen-vecht.nl/nl gerealiseerd en in Breukelen heeft hij een "logiesaccomodatie gemaakt van buitenplaats Vrede en Rust":http://www.vrede-en-rust.nl/nl/home. De stijl en sfeer van deze panden met overnachtingsmogelijkheid zal ook worden toegepast bij het nieuw te ontwikkelen hotel in de Domstad.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws