Hotel in Middle of nowhere

18 september 2015
Hotel in Middle of nowhere

In de nabijheid van Þingvellir (het eerste parlement ter wereld) op IJsland en op zo’n drie kwartier rijden van Reykjavik, vind je
het Ion Luxury Adventure Hotel. Dit viersterrenhotel biedt niet de luxe die sommige gasten ervan zouden verwachten - eerlijk is eerlijk – maar de omgeving en de architectuur van het hotel maken dit alles meer dan goed. Overigens zijn veel hotels op IJsland die zich buiten de stad bevinden enkel in de zomer open. Vaak zijn het (oude) kostscholen of internaten die tijdens de ruime zomervakanties als hotel dienstdoen. Op IJsland hebben de kinderen immers zo’n drie maanden zomervakantie en gedurende de rest van het jaar zijn er te weinig bezoekers om hotels op deze plekken rendabel te maken. Vergeleken met die onderkomens is dit hotel uiterst luxe.

*Stinkend water?*
Wanneer je de recensies van het hotel bekijkt, dan is het opmerkelijk dat veel Nederlandse gasten klagen over de geur van het warme water. Wie zijn huiswerk doet, weet dat het water op IJsland op natuurlijke wijze wordt verwarmd, dus dat deze geur (deze wordt vaak met de geur van rotte eieren vergeleken) erbij hoort. De odeur van het water is dus geheel niet toe te schrijven aan het hotel, maar dat terzijde. Het draagt in ieder geval wel bij aan de beleving.

~Christel Tuin~

Overig nieuws