Hoteleigenaar woest vanwege diefstal van een menselijke teen

22 juni 2017 | Thijs Jacobs

Uit de hotelbar van Downtown Hotel in Yukon, Canada, is een belangrijk ingrediënt ontvreemd. In de Sourtoe cocktail wordt immers een gemummificeerde en in zout gepreserveerde menselijke teen gebruikt als smaakmaker. Diezelfde teen is door een onverlaat meegenomen. Het hotel is nu via social media op zoek naar de dader en, belangrijker nog, de smaakmakende en spraakmakende teen.

In de bekende Sourtoe cocktail is veel whisky verwerkt. Degene die de cocktail drinkt, moet er wel voor zorgen dat hij of zij de teen niet aanraakt met de lippen tijdens het drinken.

Nieuwe teen gezocht

De hoteleigenaar, Terry Lee, is niet blij met de diefstal. Het is immers lastig om aan een nieuwe menselijke teen te komen. De vorige teen is gedoneerd door een man van wie de teen afgezet moest worden. Pas na een periode van een half jaar, waarin de teen in zout wordt ingelegd, is de teen bruikbaar voor de cocktail. 

Teen opgedronken

Opmerkelijk: in 2013 dronk een gast het hele glas leeg, inclusief teen. Dat kostte de gast 375 euro aan boetes, vanwege diefstal. Inmiddels staat het boetebedrag al op 1500 euro, waarschijnlijk vanwege de moeilijkheidsgraad om een vervangende teen te bemachtigen.

Het hotel vermoedt wie de dader is, maar kan dit nog niet hard maken. Een man uit Quebec zou immers voorafgaand aan het drinken van de cocktail opgeschept hebben over het potentieel stelen van de teen...

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Internationaal Corona
Reizen eenvoudiger vanaf 15 mei, ook náár Nederland

Het kabinet heeft besloten dat vanaf 15 mei reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk zijn. Vakantiereizen naar deze landen worden vanaf die datum niet meer afgeraden. Veilige landen krijgen in het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken kleurcode groen of geel. ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Achtergronden
Poll: ben je van plan binnen nu en een jaar je B&B uit te breiden?

In iedere uitgave van Bed & Breakfast - en op deze website - delen we de resultaten van ons online onderzoek met de lezers. Dit keer willen we heel graag weten of jullie denken uit te gaan breiden binnen nu en een jaar. Waarom wel/niet? Je reactie is van harte welkom en een toelichting zeer zeke ...

Columns
Column Hanny Arens: test, test

Als je mij een paar jaar geleden had gezegd dat de wereld zou worden getroffen door een pandemie, dan had ik je waarschijnlijk raar aangekeken en velen met mij. Anno 2021 weten we inmiddels beter; het coronavirus houdt de gemoederen wereldwijd flink bezig. Je kunt geen krant of nieuwsapp openen, of ...

Toerisme Achtergronden
Meivakantie: drie keer zoveel huisjes geboekt

Het aantal geboekte vakantiehuizen voor de meivakantie is dit jaar verdrievoudigd ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit data van boekingsplatform BungalowSpecials. Het aantal boekingen voor de meivakantie is met 192 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. In tegenstelling tot 2019 bedr ...

Interview
Mens, Bedrijf & Visie: Ricardo Eshuis (SVH)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Bed & Brakfast vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: