ibis Sleep Academy

18 mei 2015
ibis Sleep Academy

Steeds meer mensen zijn op zoek naar een goede nachtrust. Omdat een nachtje heerlijk slapen niet voor iedereen is weggelegd, organiseerde ibis op
zondag 17 mei een Sleep Academy in ibis Rotterdam City Centre. Een middag en avond in het teken van slaap, dromen en ontspanning voor journalisten, bloggers en gasten van ibis. De focus van de dag lag op het cree?ren van goede slaapomgeving en slaapgewoontes, ontspannen voor het slapengaan en hoe je overdag je dromen kunt gebruiken.

*Slaapgebrek wordt een probleem*
Volgens onderzoek van psychofysioloog Gerard Kerkhof[1] kampt 49,2% van de jonge vrouwen met een slaapstoornis. Bovendien komt 30,4% van de Nederlanders niet aan de kritische ondergrens van zes uur slaap per nacht. Volgens professor Kerkhof dreigt het slaapgebrek een groot maatschappelijk probleem te worden.
Deze cijfers verontrusten ibis, waardoor de hotelketen besloot om één dag en avond het hotel om te toveren tot ibis Sleep Academy. Tijdens deze dag gaven slaapexpert Raymond Cluydts, droomcoach Nicoline Douwes Isema en yoga instructrice Margje Huiden diverse tips & tricks om sneller en beter in slaap te komen en je eigen dromen te analyseren. ’s Avonds vonden er workshops plaats van Coco-Mat en Dr. Hauschka en de avond werd afgesloten met een bedtimestory van dichter Justin Samgar.

*Top 5 voor een goede nachtrust volgens slaapexpert Raymond Cluydts:*
1. Ritme in je slaap-waakpatroon
2. Afsluiten van de dag; relaxed naar bed
3. Alcohol, koffie en zware maaltijd weren
4. Comfortabele slaapomgeving
5. Indien je wakker wordt tijdens de nacht: blijf niet langer dan een half uur wakker liggen in
bed

*Speciaal bed*
Een goede nachtrust is namelijk prioriteit voor ibis. Zo is er na jaren onderzoek een speciaal bed ontwikkeld, het Sweet BedTM by ibis. Onderzoekers hebben de veerkracht van lattenbodems en de dichtheid van matrassen geanalyseerd; ze testten de zachtheid van dekbedden, de donzigheid van kussens en nog veel meer! Dit bed is vanaf de pootjes tot en met de luxe topper, ontwikkeld door een team van ibis slaapexperts voor ultiem slaapcomfort.

Overig nieuws