In Tiel zijn werknemers geen b&b-gasten

13 februari 2013
In Tiel zijn werknemers geen b&b-gasten

De gemeente Tiel heeft bij een bed & breakfast in het plaatsje Wadenoijen de vergunning ingetrokken. Er zouden alleen maar buitenlandse werknemers verblijven. En dat zijn geen toeristen.

*Bedoeling*
Een b&b is volgens de geldende richtlijnen in het bestemmingsplan bedoeld voor toeristische doeleinden. Omwonenden maakten hier bezwaar over, en kaartten de zaak aan bij de gemeente. Een bezwarencommissie concludeerde dat het niet waarschijnlijk is dat de bed & breakfast wordt gebruikt waarvoor deze is bedoeld. Het college van B en W heeft daarop de verstrekte vergunning ingetrokken.

*Rechter*
Gemeenteambtenaren betwijfelen of de bezwaren stand houden wanneer de zaak aan de rechter wordt voorgelegd. Bij een controle zijn geen buitenlandse werknemers aangetroffen. Het is lastig om te bepalen of de b&b nu wel of niet exclusief door hen wordt gebruikt.

*Terugschroeven*
In het verleden zouden op het adres circa 25 buitenlandse werknemers zijn ondergebracht. Hierop startte de gemeente een handhavingszaak. De eigenaar besloot om een b&b op te richten en kreeg hiervoor een vergunning. Het aantal bedden werd volgens de regels teruggebracht naar vijf.

~Frank Lindner~

Overig nieuws