Inspiratie opdoen in Limburg

19 september 2012
Inspiratie opdoen in Limburg

Met de campagne 'Bezin in Limburg' vestigt Noord-Limburg de aandacht op de combinatie van ‘rust en inspiratie’. Deze streek leent zich bij uitstek voor een bezinningstrip.

*Accu opladen*
De regio kent vele kerken, kloosters en kapellen. Voor de een betekent dat de alledaagse beslommeringen even achter je laten en ‘de accu opladen’ in een ontspannen omgeving, de ander komt voor een spirituele of religieuze beleving naar Noord-Limburg.

*Kloosterdorp*
Het kloosterdorp Steyl, met haar prachtige botanische wereldtuin en het beroemde Missiehuis, is zo’n inspirerende, serene stilteplek. Een echte bedevaartplek is het stadje Tienray, dat bekendstaat als Klein-Lourdes. Wandelend of fietsend ontdek je de natuurhistorische en culturele schatten van Noord-Limburg. Onthaasten gaat daarbij vanzelf; dwalend over eeuwenoude landgoederen, een kaarsje branden in een kapelletje langs de weg. Of je laat je meevoeren in kathedralen vol verhalen, zoals de Sint Petrus’ Bandenkerk in Venray.

*Verrijkende locaties*
Kom tot rust in een van de heerlijke hotels, geniet van wellness of breng een weekend door bij een bed & breakfast in een landelijke omgeving. Bijzondere verblijfsaccommodaties dragen bij aan een verrijkende ervaring. Bijvoorbeeld in Baarlo, waar Kasteel de Berckt en voormalig klooster Château De Raay, met zijn kunstschatten, een sfeer creëren die uitnodigt tot bespiegeling en reflectie. En voor een weldadig geluksgevoel zorgt een bezoek aan Thermaalbad Arcen.

Voor meer informatie over deze regio en voor inspiratie bezoekt u "www.liefdevoorlimburg.nl":http://www.liefdevoorlimburg.nl

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws