Inspiratie uit Denemarken opdoen?

19 december 2012
Inspiratie uit Denemarken opdoen?

Stoere Vikingen en Deens Design. Vakantieland Denemarken presenteert zich van 9 tot en met 13 januari 2013 op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht.

*Proeven van Denemarken*
Beursbezoekers krijgen een warm welkom met gratis koffie en kunnen letterlijk proeven van Denemarken, want er zijn Deense hotdogs verkrijgbaar op de stand. Ook kan men een heuse Viking ontmoeten en diverse prijzen winnen, waaronder een rode Deense fiets. Daarnaast zijn er aantrekkelijke beursaanbiedingen en natuurlijk is er volop informatie over een vakantie in het Deense eilandenrijk. Voor u als b&b-eigenaar wellicht een bron van inspiratie?

*Deense 'hygge'*
De Denen houden van gezelligheid (‘hygge’) en bieden de Vakantiebeursbezoekers graag een warm welkom. Het team van VisitDenmark deelt koffiebekertjes uit bij de ingang van de Jaarbeurs. Iedereen die tussen 10 en 12.00 uur met het speciale bekertje naar de stand van Denemarken komt, krijgt gratis koffie ingeschonken voor een gezellig begin van de dag. Er is dagelijks een beperkt aantal bekers beschikbaar.
Deense hotdogs
Denemarken staat de laatste jaren volop in de culinaire belangstelling, vooral vanwege de New Nordic Cuisine en restaurant Noma in Kopenhagen, met chef René Redzepi, dat meerdere keren achtereen werd uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld.

*Gastronomie*
Denemarken telt diverse gastronomische festivals, maar ook het ‘gewone’ eten valt bij toeristen in de smaak. Zodra ze in Denemarken gearriveerd zijn, pauzeren veel Nederlanders om het begin van hun vakantie te vieren met een Deense hotdog. De kraampjes met ‘pølser’ tref je in het hele eilandenrijk. Op de Vakantiebeurs zijn de Deense hotdogs verkrijgbaar bij de Denemarken-stand in hal 10, dagelijks van 13.00-17.00 uur.

*Vikingjaar 2013*
In 2013 is het duizend jaar geleden dat de Deense Vikingkoning Svend Gaffelbaard (Svend Tveskæg) erin slaagde Engeland in handen te krijgen. Denemarken viert het Jaar van de Vikingen met een grote internationale tentoonstelling in het Nationalmuseum in Kopenhagen. De tentoonstelling VIKING opent op 22 juni a.s. en is te zien tot en met 17 november. Daarna zal de tentoonstelling te bezichtigen zijn in achtereenvolgens Londen (maart t/m juli 2014) en Berlijn (september 2014 t/m januari 2015).
Tijdens de Vakantiebeurs kunnen bezoekers bij de Denemarken-stand een heuse Viking ontmoeten. Er is een Viking uit Roskilde, de oude koningsstad aan de gelijknamige fjord en waar het Vikingschepenmuseum is gevestigd, en er is een Viking uit Ribe, het oudste stadje van Denemarken, waar jaarlijks in mei een grote Vikingmarkt wordt gehouden.

*Winacties*
Op de stand van Denemarken zijn tal van prijzen te winnen, waaronder een rode Deense kwaliteitsfiets van Velorbis, twee entreekaarten voor het Glasmuseum in Ebeltoft (Djursland), gratis LEGOLAND toegangskaartje voor kinderen en een LEGO vakantiehuis.

Standnummer vakantieland Denemarken: 10D043 (hal 10).

Meer informatie: "www.visitdenmark.nl/vakantiebeurs":http://www.visitdenmark.nl/vakantiebeurs

Overig nieuws