Interview: Alfred Oskamp & John Mangelaars

15 maart 2012
Interview: Alfred Oskamp & John Mangelaars

In het centrum van Bergen op Zoom – bekend om haar indrukwekkende geschiedenis, gemoedelijke sfeer en authentieke gebouwen – siert b&b De Drie Scheepkens de Engelsestraat. Een gesprek met eigenaren Alfred Oskamp (55) en John Mangelaars (49) over het succes van hun b&b, vier tulpen, de zakelijke gast, passie voor gastheerschap en de lokale samenwerking.

In december 2007 startte De Drie Scheepkens. "Het idee kwam spontaan: de oudste zoon verliet het huis en toen hadden we een ruimte over. Door onze ervaring met b&b's in het buitenland vonden we het leuk om het te proberen met één kamer. We merkten al meteen dat we de diversiteit aan gasten leuk vonden. Dat leidde tot een snelle verbouwing: één badkamer en twee extra kamers", vertelt Alfred.

De Drie Scheepkens straalt klasse en luxe uit. Het verblijf is gevestigd in een authentiek, historisch pand. De Avondster, een Nederlands dagblad dat in 1940 als eerste krant door de Duitse bezetter werd verboden, werd er ooit gedrukt. De naam De Drie Scheepkens ontstond omdat de toenmalige eigenaar al twee panden bezat.

"Lees het volledige artikel in dit nummer van Bed & Breakfast":http://www.bedandbreakfastnieuws.nl/blad/63/

Overig nieuws