Interview: André Mondria & Els Lansbergen

6 augustus 2012
Interview: André Mondria & Els Lansbergen

Hazen en reeën grazen vreedzaam in het Teesinkbos in Usselo bij bed & breakfast De Lariks. Achter de grote lariks vallen de zachtgele muren van het boerenhuis op. De groene, rustgevende omgeving, kippen op het land en de kwispelende hond Dinkel maken het plaatje compleet. “Wij willen mensen het gevoel geven dat ze welkom zijn”, zeggen eigenaren André Mondria en Els Lansbergen.

Bed and breakfast De Lariks bestaat vijf jaar. Het verblijf heeft een tweepersoonskamer en een kamer waar één persoon kan overnachten. "Het idee om een b&b te starten, is ontstaan op Corsica", vertelt Els. "We waren op vakantie en dan heb je tijd om na te denken. André kwam met het idee om een restaurant te kopen. Hij ging drie dagen werken, is gek op koken, en wilde er graag iets bij doen. Ik zag een restaurant niet helemaal zitten en toen kwam het idee van een huiskamerrestaurant."

*Geen ochtendmens*
Een paar avonden per jaar is André helemaal in zijn element in de keuken en serveert hij diverse gangen voor een beperkt gezelschap. Naast het idee van de 'chef-kok' had Els ook een plan. "Ik wilde graag een b&b starten. We runnen het verblijf samen. Zo ben ik totaal geen ochtendmens en André wel. Het ontbijt verzorgt André en ik regel de reserveringen en zorg dat de kamers op orde zijn."
Het duo heeft de start van de b&b 'relaxed' aangepakt. Daarbij zijn de twee uitgegaan van zichzelf. "Als ik ergens heen ga, kijk ik op internet en ik kijk naar de VVV. Wij vinden het daarom belangrijk dat we een goede website hebben en aangesloten zijn bij de VVV", vertelt Els. Het stel is daarnaast behoorlijk flexibel ingesteld. "Je ziet dat het een trend is dat mensen steeds later gaan boeken. Wij stellen ons flexibel op om gasten op het laatste moment te ontvangen", zegt Els. André: “We hebben daarom altijd een voorraad voor het ontbijt in huis. Ik zorg dat ik voldoende brood, eieren en beleg heb. Vooral 's zomers komen fietsers hier op de bonnefooi langs."

"Lees het volledige artikel in dit nummer van Bed & Breakfast":http://www.bedandbreakfastnieuws.nl/blad/64/

Overig nieuws