Interview: Fred Klein Hemmink

6 december 2012
Interview: Fred Klein Hemmink

Als de dagelijkse stress en het alsmaar versnellende leven je naar de keel grijpen, wat dan? Veel mensen plannen een weekeindje weg, gaan een dagje naar de sauna, of mediteren een kwartiertje. Fred Klein Hemmink niet. Hij gooide zijn leven en loopbaan twee jaar geleden rigoureus om, en begon in Nijmegen Bed & Breakfast Burgerlust.

Hij was het goed zat, het geldelijk gewin en de graaicultuur in het commerciële bedrijfsleven, en het moeten werken voor veeleisende aandeelhouders. "Op een gegeven moment dacht ik: wat kan ik en wat wil ik nog tot mijn pensioen doen? Ik wilde graag met mensen in contact blijven en mijn oude vak als afgestudeerde aan de hotelschool oppakken. Het commerciële wereldje vaarwel zeggen en een b&b beginnen is de beste beslissing uit mijn leven geweest. Ik heb rust in mijn eigen bestaan gevonden en wordt niet meer geleefd”, vertelt Fred. “Of dat een idyllische gedachte was? Nee, ik heb de b&b wel voor mijn broodwinning, maar ik hoef er niet rijk van te worden. Een dak boven m’n hoofd, wat spulletjes, en het gas, water en licht kunnen betalen is voldoende."

*Crisis bedankt*
Fred gooide in 2009 het roer om en opende zijn logeeradres in het voorjaar van 2010, midden in de crisis. In zijn woning, een in historische stijl gerenoveerd pand uit 1891, realiseerde Fred twee riante en goed uitgeruste gastenverblijven met eigen luxe sanitair. De gemeente Nijmegen schrijft echter voor dat maximaal een kwart van het woonoppervlak mag worden verhuurd. Voor Burgerlust betekent dat er telkens één kamer bezet mag zijn. Gasten mogen bij hun reservering aangeven of ze voor de meest ruime kamer op de eerste verdieping gaan, of voor het verblijf op de tweede etage met een mooie balkenpartij en een stoomdouche met radio. Waar de gasten niet slapen, daar slaapt Fred.

"Lees het volledige artikel in dit nummer van Bed & Breakfast.":http://www.bedandbreakfastnieuws.nl/blad/77/

Overig nieuws