Interview: Johan Holthof

15 maart 2011
Interview: Johan Holthof

Johan Holthof (32) had twee dromen: een eigen b&b én werken met straatkinderen in het buitenland. “Een paar jaar geleden hakte ik de knoop door. Net voor de crisis kon ik mijn vorige appartement verkopen en de hypotheek voor dit huis rond krijgen. Na een verbouwing van 1,5 jaar is de b&b sinds juni 2010 open. Het gaat heel goed: ik heb 75 à 80% bezetting.”

Net als de redactie van bed&breakfast slaken veel gasten ooh’s en aah’s als ze de steile trap naar de b&b hebben beklommen. “Ja, je moet wat moeite doen om in het Hemelrijck te komen”, lacht Johan. Dat is snel vergeten als je het sfeervolle domein betreedt dat zo in een woontijdschrift zou passen. Veel meubels hebben een verhaal: de oude opgeknapte kast van Marktplaats, die in twee autoritten vanuit Brabant vervoerd werd; de originele deuren die Johan op straat vond; en een authentiek wit Etna-fornuis van een oude vrouw die overleden was. “Haar zoon drukte me op het hart: ‘Wees er voorzichtig mee, het was moeders trots.’ Toen ik vertelde over de b&b was hij opgelucht”, zegt de b&b eigenaar.

Frisse pasteltinten voeren de boventoon. “Ik ben eindeloos met kleurenstaaltjes en woontijdschriften bezig geweest. Zonder hulp van mijn ouders en vrienden was het me niet gelukt, ik ben echt gezegend. Eerst zat hier twintig jaar lang een studentenhuis, alles was bruin en groen. Het laatste halfjaar van de verbouwing had ik twee internationale studenten in huis om een beetje te kunnen sparen. Het verbouwen is nu grotendeels achter de rug. We zijn alleen nog bezig op de begane grond waar een atelier komt, en de buitenkant moet worden geschilderd. Het wachten is op een officiële vergunning voor het uithangbord en ik wil nog graag een openingsfeestje geven.”

"Lees het volledige interview in dit artikel van Bed & Breakfast":http://www.bedandbreakfastnieuws.nl/blad/17/

Overig nieuws