Interview: Manja Zomer

14 juni 2011
Interview: Manja Zomer

Jarenlang was Manja Zomer (34) financieel directeur van het displaybedrijf dat ze met haar man Frank runde. “Als ik ’s ochtends naar Genève vertrok, zaten mijn kinderen (1 en 3) in pyjama op de bank, en bij thuiskomst vaak wéér. Toen Frank ‘dichterbij’ Schiphol wilde wonen – de Veluwe is veel dichterbij dan onze vorige woonplaats in Twente – zag ik mijn kans schoon.” B&B De Zomerstee in Emst was geboren.

Nu is ze enkel zijdelings betrokken bij het displaybedrijf. “Dit bevalt me veel beter”, zegt Manja, wijzend op haar succesvolle b&b met 7 kamers, “zeker omdat de b&b met zorg is gecombineerd, daar krijg je zoveel voor terug.” De b&b loopt goed. “Afgelopen jaar hadden we een bezetting van 83% en nu zitten we zelfs op 92%. We zijn 365 dagen open; over vijf maanden hebben we pas weer plek in het weekend. Er komen doordeweeks veel zakelijke gasten die in Emst bij VMI of andere organisaties werken. Amerikanen vinden dit echt Holland.” Je kunt ze geen ongelijk geven: de boerderij past zo op een ‘Hollandse ansichtkaart’. “De vrouw van een zakelijke Amerikaanse gast vond ons via Google. Dat is leuk om te horen als je bezig bent met actieve promotie.”

Vers geraapt eitje bij het ontbijt
De stal waarin de b&b huist, moest intact blijven van de gemeente. Daar had de architect een flinke dobber aan, maar het resultaat mag er zijn. Zeven luxe kamers met flatscreen, boxspringbedden en een badkamer met regendouche. Manja: “Sommige b&b’s hebben een badkamer op de gang, dat wil je toch niet?” Alle kamers komen uit op een buitenplaats met gezellige zitjes waar, bij goed weer, het ontbijt wordt geserveerd.

"Lees het volledige interview in dit artikel van Bed & Breakfast":http://www.bedandbreakfastnieuws.nl/blad/16/

Overig nieuws