Interview: Monique Dudok

20 september 2012
Interview: Monique Dudok

Monique Dudok vindt het een verrijking om gasten te ontvangen in haar bed & breakfast in het centrum van Maastricht. En al is het gastenboek één lange lofzang, toch zegt ze: "Veel beginnende bed & breakfast-houders onderschatten de hoeveelheid werk. Om rijk te worden moet je geen b&b beginnen, het is leuk voor erbij."

In maart 2011 begon Monique Dudok met Chocolat b&b Maastricht, zoals het logeeradres volledig heet. Op de vraag hoe ze de b&b zou beschrijven, antwoordt ze: "Je ziet het zelf. We hebben een bed & breakfast voor het hogere segment. Zeer geschikt voor paren en stelletjes die voor een paar dagen Maastricht aandoen of een romantisch weekend weg willen. De bed & breakfast is van mijn man Evert en mij samen, maar door zijn drukke baan is hij veel in het buitenland en meestal alleen in het weekend thuis."

*Persoonlijk*
Gestart in crisistijd, na een flinke verbouwing van en investering in het pand, en dat in de stad die gemeten naar aantal inwoners de hoogste concentratie b&b's van het land kent. Wist het echtpaar waar het aan begon? Monique: "Over de branche als geheel kan ik niet zoveel vertellen, moet ik bekennen. Mijn man en ik hebben wel heel veel ervaring met hotels, vanwege zijn baan binnen het topmanagement van het lucht- en ruimtevaartconsortium EADS. Veel hotels zijn verschrikkelijk onpersoonlijk. In Maastricht heb je veel leuke bed & breakfast-ondernemers. Iedereen is op zijn eigen niveau uniek, maar bovenal persoonlijk. Wij runnen een luxe b&b en zijn eerder concurrent van de hotels dan van andere bed & breakfasts, denk ik."

"Lees het volledige artikel in dit nummer van Bed & Breakfast":http://www.bedandbreakfastnieuws.nl/blad/70/

Overig nieuws