Interview: nieuwe B&B De Bostuin Veluwe

20 november 2015
Interview: nieuwe B&B De Bostuin Veluwe

Na haar pensioen thuis zitten en niets doen, daar keek Henny Fink niet bepaald naar uit. Samen met haar man Carl woont zij in
een bosrijke omgeving op de Veluwe. Het stel besloot van de leegstaande kamers in hun huis een bed and breakfast te maken, om "mensen te laten genieten van waar wij van genieten."

~Foto: Henny met haar man Carl~


*Verbouwing*
Volgende week is het zover: dan opent bed and breakfast De Bostuin Veluwe. Voor die opening moest er nog aardig wat verbouwd worden. "Het huis, in de vorm van een boomerang, heeft een grote centrale hal met een aparte ingang naar de bed and breakfast. Daar is een mooie woonkamer en een badkamer gecreëerd en zijn de twee slaapkamers opgeknapt", vertelt Henny. Zij en Carl hebben daarbij alles zelf gedaan: "De inrichting is met zorg uitgekozen."


*Uitgebreid ontbijt én diner*
Bij het ontbijt biedt De Bostuin Veluwe verschillende typen ontbijt: van een continental breakfast tot een English breakfast deluxe. Henny: "We zijn liefhebbers van een Engels ontbijt, dat vinden we heerlijk. Dit willen we onze gasten ook aanbieden. Daarnaast is het hebben van een keuze belangrijk, dus als de gasten liever het continental ontbijt hebben, is dat ook goed. Dan kook ik met alle zorg een eitje." Die liefde voor koken komt ook terug in het diner dat de B&B aanbiedt. Gasten kunnen een drie- of vijfgangendiner reserveren. "Ik wil alleen maar koken, haha", aldus Henny.


*Medische matrassen*
Een ander belangrijk onderdeel van De Bostuin Veluwe is het ‘bed’-gedeelte in de bed and breakfast. Gasten slapen er op medisch gecertificeerde matrassen. Mede doordat Henny jarenlang in het ziekenhuis heeft gewerkt, vindt zij hygiënische matrassen die goed liggen erg belangrijk.


*Unieke plek*
Henny en Carl onderscheiden zich naar eigen zeggen door aan alle belangrijke dingen te denken. "We wonen op een unieke plek, waarbij de achtertuin al in het bos ligt. Met de bed and breakfast kunnen onze gasten ervaren hoe wij hier genieten. Op 28 november is de opening en er zijn al wat boekingen binnen. Laat ze maar komen, ik heb er zin in!" sluit Henny af.



~Mirte Bouman~

Overig nieuws