Inzicht in hotelkamerprijzen

27 maart 2014
Inzicht in hotelkamerprijzen

Hotelprijzen zijn het laagst in Zuidoost-Azië, Oost-Europa en Baltische staten, zo blijkt uit Hotel Price Index van Hotels.com. Reizigers uit de eurozone betaalden in 2013 het minst voor hun hotelovernachtingen in
Cambodja en Vietnam, zo blijkt uit de Hotel Price Index van Hotels.com.

*Cambodja erg voordelig*
In Cambodja, wereldwijd het voordeligste land om te overnachten, spendeerden reizigers uit de eurozone in 2013 gemiddeld 45 euro per hotelovernachting. Dit is een daling van 17% ten opzichte van 2012. In buurland Vietnam betaalden hotelgasten het afgelopen jaar gemiddeld 56 euro per overnachting, een daling van 6%.

*Allemaal onder de 50 euro*
De voordeligste stad voor een hotelovernachting is Hanoi. In de Vietnamese hoofdstad betaalden reizigers uit de eurozone in 2013 gemiddeld 41 euro per kamer per nacht. Ook in de Cambodjaanse steden Phnom Penh (43 euro) en Siem Reap (45 euro) boekten hotelgasten een kamer voor gemiddeld minder dan vijftig euro per overnachting.

*Thailand*
Reizigers die het afgelopen jaar met een beperkt budget op zoek gingen naar hotels in Zuidoost-Azië, hadden ook in Thailand talloze mogelijkheden. Zij konden onder meer terecht in Chiang Mai (53 euro), Pattaya (57 euro) en hoofdstad Bangkok (63 euro).

*Europa*
Dichter bij huis wisten reizigers ook voordelig geprijsde hotelovernachtingen te boeken via Hotels.com. Met name in Oost-Europa en de Baltische staten. Hotelgasten betaalden met gemiddeld 71 euro per overnachting het minst in Boedapest, Riga en Vilnius. Elders in Europa voegde ook de Spaanse stad Alicante zich bij dit rijtje.

*De lijst*
Bestemmingen waar reizigers uit de eurozone in 2013 het minst betaalden voor hun hotelovernachtingen:

1. Hanoi (€41)

2. Phnom Penh (€43)

3. Siem Reap (€45)

4. Chiang Mai (€53)

5. Ho Chi Minhstad (€54)

6. Pattaya (€57)

7. Bangkok (€63)

8. Boedapest (€71)

= Vilnius (€71)

= Alicante (€71)

= Riga (€71)

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws