Is uw b&b wel voldoende verzekerd?

22 oktober 2014
Is uw b&b wel voldoende verzekerd?

Heeft u een bed & breakfast, dan heeft u een bedrijf aan huis. Betekent dat automatisch dat u uw verzekeringen ook als bedrijf
moet afsluiten? Of volstaat de particuliere polis ook?

*Belangrijke verzekeringen*
Er zijn een paar verzekeringen die voor een bed & breakfast echt van belang zijn; een goede opstal- en inboedelverzekering, een aansprakelijkheidsverzekering en een rechtsbijstandverzekering. Maar moeten dat perse zakelijke verzekeringen zijn? Dat kan nogal in de papieren lopen. Zakelijke verzekeringen zijn duurder, daarnaast betaalt u dubbele lasten omdat u voor uw eigen leefomgeving ook in het bezit moet zijn van de juiste particuliere polissen. Maar wat als u, om kosten te besparen, besluit geen speciale zakelijke verzekeringen af te sluiten? Mag dat zomaar? En stel er ontstaat brand in een van de gastenkamers van uw b&b. Bent hiervoor dan wel verzekerd? Zijn de financiële en persoonlijk gevolgen dan niet meer te overzien?

*1-0 achter*
Gelukkig valt dit in de praktijk reuze mee. Het is heel goed mogelijk dat u de brandschade kunt verhalen op uw particuliere verzekering, maar dan moet het feit dat uw huis als b&b wordt gebruikt wél als zodanig in de polisvoorwaarden zijn opgenomen. “Check altijd de polisvoorwaarden,” adviseert Bas Sjoerts, eigenaar van Assurantiekantoor Sjoerts & De Beer en aanbieder van de Bed&BreakfastPolis. “Iedere verzekering gaat hier anders mee om. Vaak is het mogelijk op de bestaande polis een extra gedeelte voor bed & breakfastdekking erbij te krijgen. Want stel er ontstaat inderdaad door gasten veroorzaakte schade door brand of wateroverlast, en de bed & breakfast dekking is niet middels een speciale aantekening opgenomen in de polis, dan sta je bij wijze van spreken al met 1-0 achter als je met de verzekeraar in gesprek moet.”

Lees het volledige artikel in de "septembereditie":http://www.bedandbreakfastnieuws.nl/blad/128/ van Bed & Breakfast

~Elles Ophuis~

Overig nieuws