Kalfsburger

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Kalfsburger

Ingrediënten (voor 4 personen)

500 gram kalfsgehakt
4 burgerbroodjes met sesam
1 ui
1 theelepel grove mosterd
1 theelepel paprikapoeder
2 eieren
3 eetlepels paneermeel
1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie
1 eetlepel worcestersaus
Zout naar smaak
Peper uit de molen
4 eetlepels chilisaus
Olijfolie om te bakken
2 gele paprika’s
3 tomaten
1 rode ui
¼ komkommer
Gehakte peterselie

Bereiding

Doe het gehakt met een gepelde ui, mosterd, paprikapoeder, eieren, paneermeel, peterselie en worcestersaus in een kom en breng op smaak met zout en peper. Maakt van het mengsel 4 burgers en laat 30 minuten staan. Was de paprika’s en rooster ze onder een hete grill. Laat ze vervolgens afkoelen, pel ze en snijd ze in reepjes. Was daarna tomaten en snijd ze in plakjes. Pel vervolgens de ui en snijd deze in ringen. Was de komkommer en snijd in plakjes. Halveer de broodjes dwars en leg ze elk circa 30 seconden met het snijvlak naar onder in een pan. Haal ze er daarna uit. Verhit wat olie in de pan en braad de burgers circa 3 minuten aan beide kanten. Besmeer de onderste helft van elk broodje met chilisaus. Leg de komkommer en paprika erop en daarop de burgers. Verdeel de tomaten en uien daar weer overheen en bestrooi met peterselie. Leg daarna de bovenste helften van broodjes erop.

Overig nieuws