't Kerckebosch zoekt ondernemer

24 april 2014
't Kerckebosch zoekt ondernemer

Vastgoedbeheerder De Elf Provinciën is op zoek naar een nieuwe exploitant voor het rijksmomumentale Kasteel ’t Kerckebosch in Zeist. Het pand is sinds 1976 in gebruik als hotel, restaurant en
conferentiecentrum van Bilderberg, dat heeft besloten het huurcontract niet te verlengen. De Elf Provinciën zoekt een ondernemer die het kasteel als horecalocatie langjarig wil exploiteren.

*Bilderberg*
Kasteel Kerckebosch wordt al bijna 40 jaar door Bilderberg geëxploiteerd en beschikt over een restaurant, bistro, 30 luxe hotelkamers en verschillende vergaderfaciliteiten. Ondanks de uitstekende, unieke ligging en voorzieningen past de locatie niet meer in de huidige strategie van Bilderberg. Dat heeft de aandeelhouders doen besluiten de exploitatie te beëindigen en de huurovereenkomst aan het einde van de huidige huurperiode niet meer te verlengen.

*Begrip voor besluit*
Harm Mensink van De Elf Provinciën BV, vastgoedbeheerder namens de eigenaar van het rijksmonumentale Kasteel Kerckebosch, betreurt dat er een einde komt aan de reeds jarenlange periode van goede samenwerking maar begrijpt de overwegingen en het besluit van Bilderberg.

*op zoek naar een ondernemer*
Mensink: “Dit betekent dat wij op zoek moeten naar een ondernemer om Kasteel ’t Kerckebosch als horecalocatie langjarig te gaan exploiteren. Wij zien goede mogelijkheden voor dit bijzondere rijksmonumentale kasteel in haar parkachtige omgeving. Een ideale locatie voor ambitieuze horeca-ondernemers. Wij zien het al helemaal voor ons: een foodexperience met meerdere culinaire niveaus en de mogelijkheid tot overnachten, al dan niet in combinatie met de naastgelegen luxe Kerckebosch huurappartementen.”

*31 december*
De Elf Provinciën hoopt per 31 december van dit jaar een nieuwe, enthousiaste exploitant te hebben gevonden om Kasteel ’t Kerckebosch voort te zetten. Lopende aanvragen en reserveringen zullen overgaan op de nieuwe exploitant.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws