Kikkererwtensalade met aubergine en courgette

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Kikkererwtensalade met aubergine en courgette

Ingrediënten (4 personen)

⅓ tot ½ kop groentebouillon
3 eetlepels canola-olie of olijfolie
1 kleine/middelgrote aubergine, in blokjes
2 kleine/middelgrote courgettes, in plakjes
1 theelepel venkelzaad
4 eetlepels sojasaus
1 blik (420 gram) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
40-75 ontpitte zwarte olijven
cayennepeper
2 handen alfalfakiemen

Bereiding

Verhit de olie in een grote pan. Voeg de aubergine, courgettes en venkelzaadjes toe en bak alles bruin. Voeg de groentebouillon en sojasaus toe en laat de groenten ongeveer 4 minuten koken. Meng er de kikkererwten en olijven door en kruid naar smaak met cayennepeper. Serveer de salade op een bedje van alfalfakiemen.

Overig nieuws