Koekje gekocht? Gratis koffie erbij!

28 januari 2014
Koekje gekocht? Gratis koffie erbij!

Bij de Neude in Utrecht opent koffiebar De Koekfabriek haar deuren. Deze koffiebar is een samenwerking tussen kookschool Kookmeesters en Reinaerde. Cliënten van Reinaerde bakken
de koekjes die in de koffiewinkel te koop zijn. Iedere gast die een koekje koopt, krijgt er een kopje koffie bij.

*Combineren*
Uitgangspunt in de samenwerking tussen de Utrechtse kookschool Kookmeesters en zorgorganisatie Reinaerde is het beter combineren van zorg en werk in de horeca voor mensen met een verstandelijke beperking.

*Zinvol en leerzaam*
De Koekfabriek combineert het maken van lekkere koekjes en goede begeleiding van mensen met een beperking. Dat gaat binnen De Koekfabriek perfect samen: cliënten doen zinvol en leerzaam werk in de bakkerij. Dit resulteert in de ‘allerlekkerste koekjes’ van Utrecht. De initiatiefnemers vinden dat bij een lekker koekje goede koffie hoort. Dus wie bij De Koekfabriek een koekje koopt, krijgt er van de baristas gratis een heerlijke kop koffie bij.

*Verantwoord*
Het maatschappelijk verantwoorde karakter is voor De Koekfabriek belangrijk. Niet alleen de koekjes worden zo eerlijk mogelijk geproduceerd, ook andere producten in de winkel hebben een verhaal. Zoals bijvoorbeeld Marie Stella Maris water, Mr. Jones thee en Bacci koffie; een koffiemerk dat het coffee kids én fairtrade keurmerk draagt.

*Uitgesteld bakkie*
De Koekfabriek introduceert ook het ‘uitgestelde bakkie’ in Utrecht. Iedereen mag het uitgestelde bakkie bestellen, maar dit bakkie is dan niet voor degene die het bestelt en betaalt. Het kopje koffie kan worden opgehaald door iemand anders die dit zelf niet kan betalen.

Deze traditie is ontstaan in de Italiaanse stad Napels en verspreidt zich nu razendsnel over de rest van de wereld.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws