Koers aandeel Airbnb geëxplodeerd na beursgang

Auteur: redactie
Economie Internationaal 14 december 2020
Koers aandeel Airbnb geëxplodeerd na beursgang

Ondanks het feit dat reizen haast niet mogelijk is vanwege het coronavirus, is de koers van het aandeel Airbnb geëxplodeerd bij de beursgang van het bedrijf. Al op de eerste dag dat handel in het aandeel mogelijk was, steeg de koers van 68 naar 144,71 dollar. Een plus van bijna 113 procent, wat ongekend is.

Dit betekent dat Airbnb meer geld had kunnen ophalen dan vooraf gedacht, maar ook dat beleggers zeer hoge verwachtingen hebben van het bedrijf. Airbnb heeft overigens nog nooit een jaar met winst weten af te sluiten in haar twaalfjarige bestaan en onder invloed van de coronacrisis was het aantal boekingen in april 2020 maar liefst 72 procent lager dan in april 2019. 

100 miljard dollar

Beleggers lijken te denken dat de coronacrisis niet lang meer zal duren en dat Airbnb goede resultaten zal boeken wanneer de reisbeperkingen worden opgeheven. Met de huidige waarde van ongeveer 140 dollar per aandeel wordt Airbnb gewaardeerd op zo'n 100 miljard dollar. Dat is ruimschoots meer dan de waardering van 18 miljard dollar die werd voorgespiegeld voorafgaand aan de beursgang. 

Overig nieuws