Sleutelbedrijf in zwaar weer door strenge Airbnb-regels

Auteur: Roy Spijker
27 februari 2017
Sleutelbedrijf in zwaar weer door strenge Airbnb-regels

Opnieuw is een sleutelbedrijf in de problemen gekomen. Appartementenverhuurbedrijf KeyOkay laat aan Quote weten dat het bedrijf last heeft van negatieve publiciteit en de strengere regels van de gemeente Amsterdam.

De gemeente Amsterdam is strenger gaan controleren op Airbnb-verhuurders en deel boetes uit als er sprake is van een illegaal hotel. Eerder kreeg sleutelbedrijf Iamb&b samen met een huizeneigenaar een boete van bijna 300.000 euro. 

Voor de komende drie maanden heeft KeyOkay klanten twee wekeen uitstel van betaling gevraagd. Volgens het bedrijf zit er te weinig geld in de kas. Volgens Douwe Wielenga, eigenaar van KeyOkay, komt dat met name door tegenwerking van de gemeente en de negatieve publiciteit.

Gedoe

Volgens Wielenga houden hij en zijn klanten zich keurig aan de regels die door de gemeente zijn opgesteld, maar heeft hij er wel indirect last van. Hij laat weten dat het voor verhuurders met vergunningen lastig wordt gemaakt door de negatieve associatie die met appartementenverhuur is gemoeid. Verhuurders die zich aan de regels houden, worden alsnog lastiggevallen door de controles van de gemeente. Wielinga laat weten dat veel klanten van hem geen zin hebben in gedoe en afhaken, of ervoor kiezen om hun appartement voor langere tijd aan expats te verhuren.

Meer weten over Airbnb? Klik Hier!

Overig nieuws