Linzensalade

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Linzensalade

Ingrediënten (4 personen)

4 tomaten
1 komkommer
2 bosuitjes
1 eetlepel (sherry)azijn
3 eetlepels olijfolie
versgemalen peper
1 blikje linzen (netto 400 g)
1 eetlepel fijngehakte koriander of peterselie
200 gram gemengde (rocket) sla
6 sneetjes notenbrood
50 gram boter
2 theelepels currypasta

Bereidingswijze

Snijd de tomaten en komkommer in stukjes en de bosuitjes in ringetjes. Roer in een kom de azijn, olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Giet de linzen af en schep ze met de uienringetjes en koriander door de dressing. Verdeel de gemengde sla over vier borden. Schep de linzensalade erop en verdeel de tomaat en komkommer erover. Snijd de sneetjes notenbrood in driehoekjes. Verhit de boter in een koekenpan, roer de currypasta erdoor en bak de driehoekjes brood knapperig bruin. Garneer de salade met de croutons.

Overig nieuws