Maak de hotelkamer 'millennial-proof'

22 december 2014
Maak de hotelkamer 'millennial-proof'

Het design van hotelkamers is immer onderdeel van discussie, en zeker het bureau. De millennial-reiziger wil niet noodzakelijkerwijs alles op het bureau
plaatsen. In de Verenigde Staten zijn veel hotels druk doende om hun hotelkamers 'millennial-proof' te maken; zij willlen immers meer (technologische) mogelijkheden dan menig oudere gast; het bed is er niet alleen om op te slapen, maar ook om op te werken op de tablet en laptop. Power outlets en USB-aansluitingen zijn bij het bed dan ook minstens zo belangrijk als lichtknopjes.

*Flexibiliteit*
De flexibiliteit om overal te kunnen werken is belangrijk; op het bed, aan het bureau of op de vloer.
Crowne Plaza Hotels and Resorts heeft dan ook zojuist zijn nieuwe 'next-generation-guestrooms' voor de moderne zakenreiziger onthuld. De kamer heeft drie onderdelen: een 'cocooned bed', een flexibele 'nook' en een gestroomlijnd werkgebied.

*Appertement*
Het 'nook'-gebied kan ook gebruikt worden voor informele meetings. Gasten kunnen werken en rusten in elk van de segmenten van de kamer. De kamer wordt dus steeds meer een appartement. Geschikt voor mensen die altijd onderweg zijn.

*Altijd 'connected'*
Belangrijk voor millennials is de mogelijkheid om altijd 'connected' te zijn. Technologie is hun zuurstof. De smartphone, de eigen mediabibliotheek en de game console moeten gemakkelijk te installeren zijn en te integreren zijn in de aanwezige apparatuur. Het bureau is echter altijd een punt van discussie geweest in het interieur. Er is al een mogelijkheid gezien, die het hoofdeinde van het bed transformeert in een bureau.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws