Met een vreemdeling naar bed

16 juli 2013
Met een vreemdeling naar bed

Compleet van de pot gerukt, of waarom is hier niet eerder aan gedacht? In de VS is een platform opgericht dat individuele hotelgasten aan elkaar koppelt om een hotelkamer te
delen. Dat scheelt de gast de helft aan overnachtingskosten. In het merendeel van de gevallen is de kamerprijs gebaseerd op gebruik door twee personen. Het maakt hotels niet uit of er uiteindelijk één of twee personen op de kamer liggen.

*Uitnodiging*
Het initiatief "Easynest":http://www.easynest.com speelt op die halve ongebruikte hotelbedden in. Gebruikers van de site maken een profiel aan en geven aan op welke data men naar welke locatie gaat, of denkt te willen gaan. Dan is het wachten op een 'host', de daadwerkelijke boeker van een hotelkamer. Deze nodigt de wachtende 'guest' uit. Samen worden de definitieve data en verdeling van de hotelkosten afgesproken.

*Nu (nog) gratis*
De site is in mei gelanceerd en telt zo'n 400 gebruikers. Vooralsnog is het gebruik van het platform gratis. Op termijn willen de initiatiefnemers er commissiegelden voor vangen.

Of er plannen zijn om het platform ook toe te passen op bed & breakfasts is bij de redactie niet bekend.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws