Mini-B&B op wieltjes

20 oktober 2015
Mini-B&B op wieltjes

Ken je de 'tiny house movement'? Dat is de beweging waarbij mensen bewust op een zo klein mogelijk oppervlak leven. In Eindhoven kun je gedurende
twee jaar in een mini-huisje verblijven. Het huisje doet dienst als B&B en is geïnspireerd op huisjes uit de Zaanstreek. De naam van het mini-huisje komt van Waterland, het veenweidegebied vlak boven Amsterdam.

*Gemakkelijk te verplaatsen*
Het huisje is een complete geïsoleerde woning, met woonkamer, keuken, badkamer en slaapzolder. Het staat op wielen en kan gemakkelijk verplaatst worden. Het is géén caravan. Je zult waterland-huisje dan ook niet snel vinden op een camping maar eerder in een achtertuin, weiland of boomgaard. "Waterland-huisje":http://waterland-huisje.nl/ laat ruimte in plaats van die vol te bouwen.

*B&B*
Vanaf begin 2015 wordt het twee jaar lang verhuurd als bijzondere werkplek of als bed and breakfast. De ervaringen van de tijdelijke bewoners gebruiken we om het waterland-huisje te verbeteren en andere types te ontwikkelen; met als ultiem doel een off-grid huisje, dat zelfvoorzienend de wereld in kan.

Je kunt meer lezen over de bijzondere huisjes op "deze pagina":http://waterland-huisje.nl/

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws