Mobiel betalen in hotels (VS) fors in opkomst

17 december 2014
Mobiel betalen in hotels (VS) fors in opkomst

30 procent van de consumenten in de Verenigde Staten verwacht tijdens de kerstinkopen mobiele betaalmogelijkheden, zoals Apple Pay of Google
Wallet, te gebruiken. 17 procent van de ondervraagden verwacht bovendien meer uit te geven, en 28 procent van de deelnemers aan het onderzoek verwacht deze mobiele betaalmogelijkheden in een hotel te gebruiken.

*Nog wat vragen*
Volgens Thiago Olson, CEO van Stratos, willen consumenten het systeem minder graag gebruiken in hotels, een restaurant of bar. In retailzaken verwachten zij het systeem vaker te gebruiken. Opvallend is, dat 69 procent van de respondenten zich afvraagt of het mobiele betaalsysteem dat zij gebruiken, wel wordt ondersteund in de winkels en zaken die zij bezoeken.

*Priceline.com*
Priceline.com heeft vorige week Apple Pay uitgerold voor zijn klanten. Hiermee is het de grootste boekingssite die de technologie ondersteunt. Priceline.com gebruikt Applle Pay voor klanten die een Express Deal willen boeken (hierbij weet de gast wel het tarief, maar niet de locatie van het hotel). Met 1 druk op de 'knop' (Touch ID) op de iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air 2 en iPad mini 3, kan de app de betaling afronden. Dat kan zowel van de mobiele device als van een desktop apparaat.

*Alles last-minute*
Priceline verklaart, dat 65 procent van de klanten minder dan 24 uur van tevoren boekt. Ze zijn dus waarschijnlijk al in de stad waar ze willen verblijven. De grootste horde is de credit card, en die horde is weggenomen.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws