Mobiele boekingen richting $40 miljard

19 februari 2014
Mobiele boekingen richting $40 miljard

Tegen 2015 zal de markt voor mobiele reserveringen voor hotels, b&b's, vliegtickets, en reizen in de VS zijn gegroeid tot bijna $40 miljard. In 2012 werd er voor $6,2 miljard in
Amerika mobiel geboekt.

*Inspiratie*
De smartphone wordt het device waarmee men vooraf naar inspiratie over potentiële bestemmingen en verblijfsmogelijkheden zoekt. Hoewel veel bedrijven inzetten op het aanbieden en verbeteren van de systemen die gericht zijn op tablets, menen de onderzoekers van PhoCusWright dat de smartphone niet vergeten mag worden.

*Gebreken*
De in het onderzoek ondervraagde Amerikaanse reizigers gaven aan dat de mobiele apparaten en toepassingen anno 2014 nog erg beperkt zijn en dikwijls frustratie opleveren. Grote ergernis vormen de kleine schermen in combinatie met software die eigenlijk alleen voor grote computerschermen is bedoeld. Ook het gebrek aan het kunnen personaliseren van een mobiele website of app is volgens de consument nog een last.

Op dit moment heeft het aantal mobiele boekingen voor tickets, hotels, en reizen in de VS een aandeel van 7% op het totaal aantal boekingen.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws