Moeder Booking.com groeit gestaag

12 augustus 2014
Moeder Booking.com groeit gestaag

Het moederbedrijf van de Amsterdamse hotelboekingsite Booking.com, de Priceline Group, is het afgelopen kwartaal flink gegroeid. Op de Nasdaq opende het aandeel na de presentatie van de kwartaalcijfers
bijna 3 procent hoger op 1318 dollar.

Priceline is daarmee een van de snelst groeiende hightech-fondsen op deze Amerikaanse beurs. Het in 1996 opgerichte Booking.com is de belangrijkste activiteit van Priceline. In het tweede kwartaal van dit jaar steeg de omzet van 1,7 miljard naar 2,1 miljard. Voor het eerste halfjaar kwam de omzet daarmee uit op 3,8 miljard, ruim een kwart meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

*Winstgevend*
De onlineaanbieder van hotelovernachtingen is bovendien uitermate winstgevend: de nettowinst steeg in het tweede kwartaal van 437 miljoen dollar naar 576 miljoen.

*Booking.com*
De Amsterdamse dochter was met een omzet van 2,28 miljard en een nettowinst van ruim 900 miljoen goed voor zo'n 60 procent van de omzet en 90 procent van de nettowinst van de Priceline Group. Deze omzet komt overigens volledig uit de commissie (gemiddeld 16 procent) die gerekend wordt per boeking.

"*Meer lezen over Booking.com? Klik hier!*":http://www.hospitality-management.nl/?q=booking.com&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws