Motel One opent hotel in Tsjechië

29 januari 2015
Motel One opent hotel in Tsjechië

De Duitse budget designhotelketen Motel One start 2015 met de opening van een eerste hotel in Tsjechië. Motel One Praag is gevestigd in een monumentaal
pand uit begin 20e eeuw en staat in het eerste district van de Tsjechische hoofdstad. Het centraal station, de Tynkerk en andere bezienswaardigheden zijn op loopafstand. De hotelketen heeft nu vestigingen in Duitsland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, België en Tsjechië.

*Praagse invloeden met poppentheater, kroonluchters en bijna ‘gouden stad’*
Motel One Praag bevindt zich op de Na Po?í?í, op loopafstand van bezienswaardigheden als het Plein van de Republiek, de Týnkerk, de Karelsbrug en het oude centrum van de stad. De ‘One Lounge’ doet dienst als woonkamer, ontbijtcafé en bar en is ingericht met zowel traditionele als moderne elementen. De handgemaakte poppen weergeven de lange traditie van het Praagse poppentheater. De kroonluchters van Bohemien kristalglas reflecteren de barokke invloeden in de stad. Praag heeft als bijnaam ‘de gouden stad met de honderd torens’. Dit is terug te vinden in de glimmende, gouden lampen: deze symboliseren Praagse zandstenen torens die glanzen in de zon. De Praagse Motel One vestiging telt 141 kamers en kost €59 voor een eenpersoonskamer en €74 voor een tweepersoonskamer. Voor een ontbijt betaal je €9,50 per persoon.

*Motel One*
De Motel One Group, gevestigd in München, werd in 2000 opgericht door Dieter Müller met de opening van het eerste Motel One hotel in Frankfurt-Offenbach. In totaal telt de snelgroeiende keten nu 48 hotels in Duitsland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, België en Tsjechië. Het succes van The Motel One Group is gebaseerd op het concept “Great design for little money” op centrale locaties in steden door heel Europa. De hoge standaard van service, materialen en design zijn kenmerkend voor Motel One. Motel One hanteert vaste prijzen zonder kortingen of speciale aanbiedingen in elk verkoopkanaal. Tijdens speciale evenementen zijn er vaste toeslagen van €20,- of €50,-. De keten won diverse awards variërend van “Bestes Budgethotel Deutschlands” van het Deutschen Institut für Servicequalität, tot Europees “Top-Trendhotel” en “Top-Budgethotel” volgens TripAdvisor.

Overig nieuws