Één op de drie accommodaties op Airbnb direct te reserveren

Auteur: Jorien Slager
9 december 2016
Één op de drie accommodaties op Airbnb direct te reserveren

Meer dan een miljoen accommodaties op Airbnb zijn direct te boeken, zonder dat een verhuurder nog toestemming hoeft te geven. Op die manier wil de huizenverhuursite racisme en discriminatie op het platform tegengaan.

Een op de drie verblijfplaatsen is te boeken zonder goedkeuring van de verhuurder, liet Airbnb donderdag weten aan de Amerikaanse krant USAToday. 

De huizenverhuursite besloot actie te ondernemen, nadat eerder dit jaar steeds meer mensen op internet hun ongenoegen begonnen te uiten over ongelijke behandeling op het netwerk.

Sommige mensen zeggen dat ze op Airbnb niet of nauwelijks iets konden reserveren, omdat ze door verhuurders werden gediscrimineerd op basis van bijvoorbeeld huidskleur, geloof of seksuele voorkeur.

Regels

Airbnb heeft daarop regels ingesteld om racisme en discriminatie tegen te gaan. Een daarvan is de mogelijkheid bieden om direct te reserveren, zonder tussenkomst van de verhuurder.

Ook moeten huurders vanaf eind januari een verklaring tekenen waarin zij zich uitspreken tegen discriminatie. Een team bij Airbnb staat mensen bij die alsnog worden geweigerd om hun uiterlijk.

Overig nieuws