Nederland populair bij Duitse toerist

15 februari 2013
 Nederland populair bij Duitse toerist

Meer dan drie miljoen Duitsers brachten in 2012 een bezoek aan Nederland. Het NBTC verwacht dat dit aantal blijft groeien in 2013. Voor onze oosterburen is Nederland een aantrekkelijke vakantiebestemming.

*Groei*
Het aantal doorbreekt de grens van drie miljoen gasten uit Duitsland. Dit is een record. Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen verwacht dat het aantal Duitse bezoekers in 2013 met twee procent groeit ten opzichte van dit jaar. Hiermee komt het aantal dit jaar uit op bijna 3,1 miljoen bezoekers. In 1955 was dat aantal nog 275.000 mensen.

*Veel te doen*
Duitsland is altijd het belangrijkste herkomstland geweest voor toerisme in Nederland. Volgens Anouk Susan, manager van de NBTC-vestiging in Duitsland, vinden de buren ons land aantrekkelijk als vakantiebestemming. “Het is dichtbij, goed bereikbaar, familievriendelijk en gastvrij”, aldus Susan. “Uit een recent onderzoek van Holland Imago blijkt dat Duitsers de Nederlandse natuur en het landschap zeer waarderen. Ook vinden ze dat er veel te doen is. Als meest positieve kenmerken van ons land worden fietsland, kaas, kust en zee genoemd.”

~Marijn Brok~

Overig nieuws