Nederlanders boeken massaal zomervakantie

12 januari 2016
Nederlanders boeken massaal zomervakantie

Het nieuwe jaar is nog geen halve maand oud, maar online reisorganisaties zien nu al een opvallende stijging in het aantal boekingen voor
juli en augustus. Dat meldt Vliegtickets.nl. Het aantal boekingen ligt ruim 61,1 procent hoger dan in dezelfde tijd vorig jaar. Bangkok lijkt nu al dé zomervakantiebestemming van 2016 te worden.

*Meer geld over voor vakantie*
"Ondanks de huidige zachte winter hebben mensen nu al zin in een warme vakantie. We merken dat het aantal boekingen overeenkomt met het aantrekken van de economie. Nederlanders hebben weer geld om aan een vakantie uit te geven", legt Diederik Rus uit, directeur van Vliegtickets.nl.

*Porto populairste bestemming Europa*
Wat opvalt, is dat het merendeel van de Nederlanders die deze week heeft geboekt geen verre reis wil maken tijdens de zomervakantie. Ze zoeken hun plekje aan het zwembad of strand voornamelijk op in Europa (groei van het aantal boekingen met 77,7 procent) en reizen voornamelijk naar Porto. De populaire havenplaats zal na 1 juli maar liefst 766,7 procent meer vakantiegangers op bezoek krijgen. Naast Porto is de populariteit van Lissabon (525 procent) en Barcelona (130 procent) het meest gestegen. Ook Mallorca, New York, Malaga en Faro komen in de top 10-voor.

*Bangkok heeft hoogste aantal boekingen*
Ondanks deze opvallende stijgers in Europa blijft het aantal boekingen naar Bangkok het hoogst, evenals vorig jaar in de eerste week van januari, inclusief een stijging van 59,4 procent. "Thailand kent lage prijzen en het land biedt ontelbaar veel moois, waaronder een rijke cultuur. Vooral backpackers reizen in de zomer naar Bangkok."

~Christel Tuin~

Overig nieuws