Nederlanders minder op vakantie met Pasen

30 maart 2018 | David Bakker

Vorig jaar trokken ongeveer een half miljoen Nederlanders er op uit tijdens het paasweekend, dit jaar zijn dat er 100.000 minder, zo meldt de website Travelution. Ook komen er minder internationale toeristen onze kant op. Vorig jaar bezochten 950.000 mensen ons land, dit jaar zijn dat er 'slechts' 850.000, volgens de verwachtingen van NBTC Holland Marketing.

De daling valt te wijten aan het feit dat Pasen dit jaat een stuk eerder is dan in 2017 en dat de weersverwachtingen niet zo best zijn. In totaal gaan 400.000 Nederlanders op paasvakantie waarvan 200.000 in eigen land. In totaal besteden ze 35 miljoen euro aan hun paasvakanties. Daarnaast ondernemen Nederlanders naar verwachting 25 miljoen uitstapjes wat goed is voor 450 miljoen euro aan bestedingen.  

Nederland populair

Van de 850.00 bezoekers die in ons land neerstrijken, komt naar schatting 65 procent uit Duitsland en 25 procent uit België. Nederland ontvangt jaarlijks de meeste bezoekers uit de buurlanden, aangezien ons land als geliefde bestemming wordt gezien voor met name korte vakanties. Verwacht wordt dat alle internationale bezoekers ongeveer 250 miljoen euro uitgeven.

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Tech
E-mailmarketing: gouden marketinginstrument voor de horeca

Geslaagde e-mailmarketingcampagnes vragen om kennis over het samenstellen van goed verzorgde e-mails, het proces eromheen en de mogelijkheden. Hoe je als horecaprofessional hierin succesrijk kunt zijn, leer je in de training die HM Academy aanbiedt op 11 maart aanstaande (in Bunnik, centraal gelegen...

Opening Bed&Breakfast
Amersfoortse lunchroomeigenaar gaat B&B openen

Eén van de meest uitgesproken horecaondernemers in Amersfoort, Dirk-Jan Stip van lunchzaak Coffee Corazon, gaat een B&B openen. Volgens hem sluit het huidige hotelaanbod niet aan bij het karakter van de stad. “De binnenstad van Amersfoort is zo leuk en gezellig, zo uniek… Maa...

Columns Blog
Column: B&B-eigenaar zijn is een solistisch beroep

Misschien had ik vier jaar geleden toch wel een iets te romantisch beeld van het runnen van een B&B. Ik zou vooral veel vrijheid hebben om mijn eigen werk te organiseren en stiekem vertaalde ik dat ook wel naar het hebben van veel vrije tijd. Zo zou ik eindelijk tijd hebben om te tuinieren. Een ...

Economie Duurzaamheid Ondernemen
Overheid biedt circulaire ondernemers hulp

Ondernemers die werk maken van een economie zonder afval en vol goede ideeën zitten, krijgen extra hulp bij de uitvoering van hun plannen. Deze hulp moet ervoor zorgen dat circulaire ondernemers sneller doorbreken. Hiervoor slaan de ov...

Achtergronden Advertorial
Teaching Hotel Château Bethlehem: een unieke leeromgeving

‘Wakker worden in een unieke praktische trainingsomgeving’, wat betekent dat? Teaching Hotel Château Bethlehem wordt gerund door studenten. Zij vervullen de rol van gastheer, gastvrouw èn manager. Blycolin interviewde directeur Harpert van Seggelen over dit unieke kasteelhot...

Columns Interview Longread
Etiquette-misser: ''Ga er nooit vanuit dat de heer betaalt''

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we het onderwerp ‘omgangsvormen en upselling’. Lastige materie, want je begeeft je op glad ijs, waarbij je etiquette en commercie op een fijne manier ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: