Nederlandse wijn wordt steeds beter

Auteur: Thijs Jacobs
12 mei 2017
Nederlandse wijn wordt steeds beter

Zowel de productie als de kwaliteit van de Nederlandse wijn is gestegen, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in een rapport aan de Europese Commissie. Volgens het RVO telt ons land 134 commerciële wijngaarden, die samen goed zijn voor circa 240 hectare aan wijnplantages.

De goede nazomer deed de productie oplopen met 11 procent. De productie steeg van 7.545 hectoliter naar 8.374 hectoliter; een hoeveelheid waarvan 1,1 miljoen flessen wijn kunnen worden gemaakt.

Druiven uit de provincie

Ons klimaat is uitermate geschikt voor witte druivenrassen, maar het aandeel van rood blijkt toegenomen te zijn. Witte druivenrassen gedijen het beste in ons klimaat, maar het aandeel rood blijkt iets toegenomen. Meer dan driekwart van de in Nederland geproduceerde wijnen heeft de Beschermde Geografische Aanduiding (BGA). 85 procent van de druiven in een dergelijke wijn moet geteeld zijn in de provincie die op het etiket staat vermeld.

Overig nieuws