19 procent hotelboekingen wordt geannuleerd

11 januari 2016
19 procent hotelboekingen wordt geannuleerd

Negentien procent van de online boekingen wordt geannuleerd. Dit blijkt uit cijfers van de boekingssite Dohop. De steden met het hoogste
aantal annuleringen zijn Rome, Barcelona, Milaan en Benidorm. Overigens weten we niet hoe het zit met de annuleringspercentages van boekingen die niet online worden gedaan. Misschien weten we dat simpelweg niet omdat iedereen online boekt en zoekt.

*Russen blijken onbetrouwbaar*
Vooral Russen blijken onbetrouwbare online boekers. 75 procent van de Russsische reserveringen wordt geannuleerd. De boekingen vanuit Groot-Brittannië (11,8%) en Noorwegen (12,6%) worden het minst vaak geannuleerd.

*Mobile is belangrijk*
Dohop berekende bovendien dat de gemiddelde verblijfsduur in een hotel vier dagen is, en dat een boeking meestal zes weken van tevoren wordt gedaan. In die tijd kan de reiziger nog voldoende alternatieven vinden, waardoor annuleringen ontstaan. 12,7% van alle boekingen is voor een last-minute boeking van 1 nacht. Mobile devices spelen een grote rol in het oplopen van last-minute overnachtingen. Ongeveer een derde van alle boekingen komt van een mobile device. Opvallend genoeg is nog steeds 75% van alle booking services niet geoptimaliseerd voor mobile. Werk aan de winkel.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws