Nestelen in de schoonheid van Antwerpen: Het verhaal achter Antwerp White house

Auteur: Jorine de Bruin
Nestelen in de schoonheid van Antwerpen: Het verhaal achter Antwerp White house

In het hart van het historische centrum van Antwerpen, verscholen in een rustige straat, ligt B&B Antwerp White House. Voor Mariëlle, gastvrouw van deze charmante accommodatie, was het runnen van een B&B niet per se een langgekoesterde droom. “Het idee kwam tijdens vakantie met het gezin naar voren en het leek ons vooral een goed plan voor de toekomst.”

“We gaan graag op vakantie naar Italië en Frankrijk met ons gezin en kiezen dan het liefst voor particuliere huizen. Deze huizen bevinden zich vaak op mooie locaties en zijn met veel zorg en liefde ingericht. Daardoor voelt het voor ons als een thuis”, vertelt Mariëlle. Het idee kreeg plotseling vaste vorm toen ze op zoek waren naar een geschikte woonplek voor hun dochters, die productontwikkeling studeren aan de universiteit in Antwerpen.

Mariëlle, gastvrouw

De zoektocht naar een geschikte woning leidde hen door verschillende buurten in de Belgische stad. Ze zochten op de bekende huizensites in België, maar de huizenmarkt was op dat moment nog booming. Nadat ze een aantal huizen gevonden hadden, zijn ze de omgeving gaan verkennen en hebben de verschillende woningen bezocht. Het was de combinatie van een veilige wijk, nabijheid van de universiteit en een gezellig historisch centrum die hun aandacht voor de huidige locatie trok. “Het voelde meteen goed en dat gevoel is gebleven”, zegt Mariëlle. Het herenhuis, slechts een straat verwijderd van de bruisende Meir (een van de belangrijkste winkelstraten in Antwerpen, red.), bleek de perfecte plek. Niet alleen voor henzelf, maar ook voor gasten.

Historisch Antwerpen

Antwerpen, als stad, speelde een cruciale rol in deze beslissing. Beide dochters studeren hier, wat de keuze voor een locatie in het historisch centrum logisch maakte. “Nu bewonen onze dochters één etage en de rest van het huis is voor onze gasten”, legt Mariëlle uit. Het herenhuis biedt vier gasten een thuis weg van huis met twee slaapkamers, elk voorzien van eigen douche en toilet en een gezellige keuken op de begane grond. Het huis wordt verhuurd als één geheel voor vier personen.

Wat maakt Antwerpen zo bijzonder voor gasten? Mariëlle glimlacht terwijl ze antwoordt: “Tja, dat behoeft niet veel toelichting. Antwerpen is bij uitstek geschikt voor een perfecte citytrip.” Ze prijst de stad aan als een plek voor zowel culturele als culinaire liefhebbers. Een stad vol historie waar je kunt dwalen over de gezellige pleinen, iets drinken in één van de leuke cafeetjes en interessante musea en theaters kunt bezoeken. Of gewoon heerlijk slenteren door de oude stad met zijn vele historische gebouwen zoals het schitterende Centraal Station, de Onze-Lieve-Vrouwen Kathedraal of de Handelsbeurs, allemaal op loopafstand van de B&B. De B&B heeft daarom ook een pagina op hun website gewijd aan het ontdekken van Antwerpen.

Breed publiek

Hoewel de B&B nog maar net haar deuren heeft geopend, in november 2023, is het publiek al gevarieerd. “We verhuren ons gastenverblijf veel aan bevriende stellen die met z’n viertjes een weekend in Antwerpen doorbrengen. Maar ook aan twintigers welke de stad verkennen of gezinnen. Het is een heel breed publiek”, aldus Mariëlle.

Oud herenhuis

Wat maakt deze accommodatie onderscheidend? “Het is een gezellig thuis ver weg van huis”, zegt Mariëlle trots. Het oude herenhuis ademt een warme sfeer uit, een combinatie van iets ouds en iets nieuws, met zorgvuldig ingerichte kamers van hoge kwaliteit, goede bedden met mooi beddengoed, een heerlijk zitje en voor de zakelijke gasten een groot bureau. Voor de gasten is er een volledig uitgeruste keuken, waar ze zelf hun ontbijt kunnen verzorgen of gezellig kunnen samenzitten voor een drankje. “We houden van warme kleuren en een eclectische stijl. Something old, something new, net zoals het huis.” Als het gaat om het ontbijt, hebben de gasten de vrijheid om zelf te kiezen. “Gasten verzorgen dit zelf. Ze gaan natuurlijk vaak naar een ontbijtbar. Er is voldoende keuze bij ons om de hoek, maar ze maken ook regelmatig gebruik van de keuken om samen te ontbijten.”

Never a dull moment

De dagelijkse gang van zaken is voor Mariëlle en haar man iets drukker geworden sinds ze hun B&B zijn begonnen. Ze wonen zelf in Nederland, maar beheren de communicatie en boekingen op afstand. De accommodatie maakt gebruik van een eigen website en het boekingssysteem van MyTourist, naast adverteren via Booking.com. Boekingen variëren sterk, met gasten die van tevoren reserveren tot last-minute boekingen voor dezelfde dag. “De gasten maken gebruik van zelf check-in. Met de huidige technologie is het een stuk gemakkelijker om alles op afstand te regelen. Mijn man heeft een eigen bedrijf aan huis en ik werk daarnaast nog elders. Never a dull moment”, aldus Mariëlle.

Herkenbaar gevoel

Ondanks dat ze nog maar net zijn begonnen, heeft Mariëlle al opgemerkt dat gasten het huis en de kamers als gezellig ervaren. “Gezellig, een typisch Nederlands woord, maar toch is het gevoel blijkbaar heel herkenbaar en uniform.”

“Wat maakt onze B&B fijn?” Mariëlle denkt even na. “Een heerlijk thuis van waaruit je met zijn viertjes deze mooie stad kan ontdekken. De warme sfeer van het huis en de charmante kamers midden in het kloppend hart van het historisch centrum. De comfortabele kamers zijn voorzien van heerlijke queensize kwaliteitsbedden, met een gezellige zithoek, Smart TV, WIFI en regendouches. Hier kom je tot rust na een enerverende dag in het bruisend hart van deze mooie stad. Onder het genot van een Nespresso of thee napratend over de stad met al haar indrukken.”

Om het gastenverblijf in vijf woorden te omschrijven kiest Mariëlle voor: “Bijzonder mooi thuis in Antwerpen.” Deze woorden weerspiegelen de warme, gezellige sfeer van de accommodatie en de unieke ervaring die het biedt aan haar gasten.

-> Auteur Jorine de Bruin werkt met haar bedrijf Hoteljournalist als PR-specialist & Tekstschrijver voor gastenverblijven (B&B, hotel, vakantiehuis, camping). Meer informatie, zoals een online leeromgeving en podcast speciaal voor gastenverblijfeigenaren, vind je op haar website.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws