Nieuw short stay hotel opent in Amsterdam

18 augustus 2015
Nieuw short stay hotel opent in Amsterdam

Amsterdam wordt in oktober weer een short stay hotel rijker. Dan opent Hotel Jansen aan de Schinkel in Amsterdam Oud-Zuid namelijk zijn deuren.
Het short stay hotel richt zich volledig op studenten en young professionals van over de hele wereld. Met 166 unieke kamers, 5 communal areas en Restaurant Mama’s Kitchen, biedt Hotel Jansen all-inclusive accommodatie van 1 dag tot 6 maanden. Jonge talenten kunnen vanaf 625 euro all-in per maand in Hotel Jansen terecht. René van Schie, Hotelloods gemeente Amsterdam: "Hotel Jansen draagt bij aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat in Amsterdam door unieke en betaalbare accommodatie te bieden voor jong talent dat voor kort verblijf naar Amsterdam komt."



*Huisvesting van internationaal jong talent*
Het aanbod van tijdelijke huisvesting voor jong talent in Amsterdam blijft achter bij de vraag. Een groeiende groep van studenten en young professionals van over de hele wereld komt naar Amsterdam om voor een semester te studeren, een stage of traineeship te volgen, onderzoek te doen aan een universiteit of te werken aan een tijdelijk project. Uit onderzoek blijkt dat de belangrijkste huisvestingsbehoefte onder internationaal young talent een omgeving is waar ze zich thuisvoelen, snel mensen leren kennen en waar een bijzondere sfeer hangt. Binnen het huidige aanbod in Amsterdam moeten veelal concessies worden gedaan op bijvoorbeeld locatie, ruimte, sociale omgeving, comfort of prijs. Hotel Jansen biedt naar eigen zeggen specifiek voor deze doelgroep een waardevolle aanvulling op de markt voor tijdelijke huisvesting met een uniek, betaalbaar concept dat gericht is op ontmoeten, ervaren en beleven. "Inmiddels hebben we boekingen uit 30 verschillende landen. Voor al die mensen willen we de ultieme omgeving bieden waarin ze zich welkom voelen en van waaruit ze Amsterdam kunnen ontdekken", vertelt hotelmanager Karim Lasqad.

*Niet voor toeristen*
Hotel Jansen is niet voor toeristen. Het is voor studenten en young professionals die een aantal maanden of weken in Amsterdam komen studeren of werken. Voor die mensen wil Hotel Jansen vooral een plek zijn waar ze zich welkom voelen. Hotel Jansen biedt short stay-mogelijkheden van één maand tot zes maanden en hotel stay-mogelijkheden van één nacht tot maximaal een maand. De introductieprijzen voor short stay gaan vanaf €625 all-in per maand voor een periode van 6 maanden. Prijzen voor Hotel Stay gelden vanaf €85 per nacht of €350 per week. Het uitgangspunt is simpel; hoe langer een gast blijft, hoe voordeliger het is.



*Amsterdamse inrichting*
De 166 kamers van circa 18 m2 liggen verspreid over 6 verdiepingen. Elke verdieping is ingericht naar een bekende buurt in Amsterdam: van Vondelpark en Museumkwartier tot de Wallen en de Pijp. Iedere ‘buurt’ is vertaald naar eigen kleurschema’s, uniek fotobehang, series met handgemaakte meubels, keukens, badkamers en kunst. Elke verdieping biedt een combinatie van de privacy van een eigen kamer met badkamer en heeft daarnaast een grote communal area om te koken, te studeren en te socializen. Het enige dat moet worden meegebracht of gehuurd bij boekingen is bedlinnen en keukenspullen. Schoonmaak- en laundry services zijn optioneel.

*Duurzaam*
Vaste Schroeven - een collectief van kunstenaars, creatieven en meubelmakers - heeft alle kamers, communal areas en de hallen vanuit de Hotel Jansen merkgedachte vormgegeven. Iedere buurt van Amsterdam is uniek en vertelt oneindig veel verhalen. Zo zijn de bedden in het Museumkwartier gemaakt van de vlonders van Pinkpop en Solar, de antieke koffers aan de wanden komen van een rondje langs families in Nederland, de keukentafels zijn gemaakt van oude waarschuwingsborden langs spoorlijnen en in de keukens zijn oude theaterwanden verwerkt. Praktisch alles is gemaakt van gerecycled materiaal waarmee Hotel Jansen ook een duurzaamheidsbelofte invult. "We wilden afwijken van de gebaande paden. In inrichting, opzet en samenwerking. Bijna alles is gemaakt van gerecyclede materialen. Dit maakt Hotel Jansen een van de meest duurzame en unieke hotels van Nederland", aldus Jelmer Melinga, creatief ondernemer Vaste Schroeven.



*Restaurant Mama’s Kitchen*
Op de begane grond komt restaurant Mama’s: het kloppende hart van het hotel waar iedereen, gasten én publiek, volgens het hotel de hele dag welkom is voor de beste koffie, de lekkerste ontbijtjes, een heerlijke lunch of de dish-of-the-day. Mama's kookt graag in een relaxte sfeer waar iedereen welkom is en zich welkom voelt. Mama’s organiseert daarnaast feestjes om bijvoorbeeld nieuwe gasten te verwelkomen en nodigt de bewoners uit voor de ideale zondag uitbrakbrunch of voor een family dinner waar je aanschuift en eet wat de pot schaft.

Overig nieuws