Okura Amsterdam opent Van Gogh Suite

27 maart 2015
Okura Amsterdam opent Van Gogh Suite

Hotel Okura Amsterdam heeft een nieuwe suite geopend: de Van Gogh Suite. Nazaat Willem van Gogh en directeur van het Van Gogh Museum
Axel Rüger verrichtten de openingshandeling. Zij hingen, in bijzijn van prinses Anita van Oranje-Nassau, een exclusieve Van Gogh Museum Relievo aan de muur. De opening van de suite vindt plaats in het kader van de huidige Van Gogh expositie in de lobby van het vijfsterrenhotel. Ook de keuken van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu is opgesierd met een Van Gogh Museum Relievo, een driedimensionale reproductie van één van de werken van Vincent Van Gogh.

*Van Gogh Suite*
De Van Gogh Suite is 105 m2 groot en beschikt over een volledig uitgeruste keuken met eetkamer en lounge. In de Van Gogh Suite hangen ‘De Slaapkamer’ (1888) en ‘Kreupelhout’ (1889). Deze kunstwerken zijn alleen door gasten die de suite boeken te bewonderen. Een overnachting in Okura’s Van Gogh Suite is tot en met 29 mei 2015 te boeken voor €1.950,- per nacht. Dit is inclusief een bijzonder vijfgangendiner in Ciel Bleu, waarbij sterrenchef Onno Kokmeijer zich liet inspireren door verschillende werken van de meesterschilder. Ook ontbijt, toegang tot Nagomi Health en parkeren zijn inbegrepen.

*Van Gogh Expositie*
Okura’s lobby is het toneel van een bijzondere expositie. Het hotel huisvest momenteel acht Van Gogh Museum Relievo’s, waarvan er vijf door alle gasten te bewonderen zijn. De Van Gogh Museum Relievo’s zijn bijzondere stukken: het zijn driedimensionale reproducties van een Van Gogh schilderij op ware grootte, waarbij de kleur en structuur van zowel de voor- als achterzijde zo exact mogelijk gereproduceerd worden. Met het blote oog valt het verschil met het origineel niet te onderscheiden. Niet alleen ‘De Slaapkamer’ (1888) en ‘Kreupelhout’ (1889) zijn in Hotel Okura Amsterdam te zien. Ook ‘Boulevard de Clichy’ (1887), ‘De Oogst’ (1888), ‘Zonnebloemen’ (1889), ‘Amandelbloesem’ (1890) en ‘Avondschemering’ (1890) worden geëxposeerd in het vijfsterrenhotel. Daarnaast kunnen gasten die aan de Chef’s Table van Ciel Bleu het speciale Van Gogh menu reserveren en ‘Korenveld in onweerslucht’ (1890) van dichtbij aanschouwen.

*Intensieve samenwerking*
De Van Gogh Museum Relievo’s zijn het resultaat van een intensieve samenwerking tussen het Van Gogh Museum, distributeur Tribute International en ontwikkelaar en producent Fujifilm. Er is 7 jaar gewerkt aan de productietechniek. Vanaf het scannen van het originele schilderij tot het vervaardigen van de uiteindelijke reproductie is een periode van ongeveer drie tot zeven maanden nodig per product. De Van Gogh Museum Relievo’s zijn te koop; de opbrengst wordt onder andere gebruikt voor het behoud en onderhoud van de originele werken in het Van Gogh Museum. Daarnaast dienen de Van Gogh Museum Relievo’s ook een educatief doel. Zo zijn ze ingezet bij de tentoonstelling ‘Van Gogh aan het werk’ in het Van Gogh Museum, om de bezoekers een mogelijkheid te geven om de structuur van het schilderij te voelen.

Overig nieuws