Omzet hotels stijgt al twee jaar op rij

8 september 2015
Omzet hotels stijgt al twee jaar op rij

In het tweede kwartaal van dit jaar hebben hotels 5,3 procent meer omzet geboekt dan in diezelfde periode vorig jaar. Al twee jaar op rij is
er een stijgende lijn zichtbaar in de branche. De omzet nam het afgelopen kwartaal onder andere toe door een stijging van het aantal overnachtingen. Dit meldt het "Centraal Bureau voor de Statistiek":http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/handel-horeca/publicaties/artikelen/archief/2015/omzet-hotels-stijgt-al-twee-jaar-op-rij.htm (CBS).

*Crisis*
De hotelsector is minder hard getroffen door de crisis dan andere horecabranches. Vorig jaar werd voor het eerst het omzetniveau van 2008 overtroffen en was de branche qua omzet hersteld.

*Meer overnachtingen*
De omzet is vooral toegenomen door een stijging van het aantal overnachtingen. Het aantal overnachtingen nam de eerste vijf maanden van dit jaar met ruim 5 procent toe ten opzichte van vorig jaar. Vooral buitenlandse toeristen en zakelijke gasten sliepen vaker in hotels. Het aantal overnachtingen van buitenlandse toeristen steeg met 6,3 procent.

*Bezettingsgraad*
Gemiddeld waren van januari tot en met mei dit jaar ruim vier op de tien kamers in hotels bezet: 41,6 procent. Een jaar eerder was de bezettingsgraad met 39,8 procent net iets lager.

Overig nieuws