Kaart geeft wespenplaag weer

1 augustus 2013
Kaart geeft wespenplaag weer

Om het Nederlandse publiek bewust te maken van wespen en de potentiële gevaren, heeft Rentokil een "ongediertekaart":http://www.rentokil.nl/ongediertekaart/ ontwikkeld. De allereerste interactieve kaart om wespen te melden in
het hele land. De kaart geeft inzicht in hoe een plaag zich ontwikkelt.

*Digitale tijdlijn*
Nicole van Veldhuizen, Marketing Director bij Rentokil Pest Control vertelt: "Wespen kunnen grote overlast veroorzaken, maar voor sommige mensen kunnen ze ook gevaarlijk zijn. Rentokil wil graag weten waar de meeste wespen zitten en tegelijkertijd informatie geven over het voorkomen van een wespensteek. #Ongediertekaart geeft deze informatie. Door de tijdlijn af te spelen kan gezien worden waar wespen per maand overlast veroorzaken en hoe de last van wespen zich verspreidt."

*De tips van Rentokil om wespen op afstand te houden:*
• Wespen worden aangetrokken door felle kleuren, dus ga voor rustige tinten als je wilt voorkomen het doelwit te worden van wespen.
• Gebruik zo min mogelijk geurtjes - parfum en deodorant trekken wespen aan.
• Laat zoete dranken en voedingsmiddelen niet onbeheerd achter als wespen in de buurt zijn. Leer kinderen niet uit blikjes en flesjes te drinken en leer ze voedsel snel op te bergen zodra ze klaar zijn met eten.
• Probeer wespen niet dood te slaan, dit zal de kans om gestoken te worden vergroten.

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws