Ontdek B&B Hollands Welvaren: Een oase van rust in Barsingerhorn

Auteur: Jorine de Bruin
Jorine de Bruin Interview 26 april 2024
Ontdek B&B Hollands Welvaren: Een oase van rust in Barsingerhorn

Stel je voor: een idyllische plek waar je volledig tot rust kunt komen, omringd door de weidse West-Friese omgeving en de warmte van een monumentale stolpboerderij. Dat is precies wat je kunt verwachten bij B&B Hollands Welvaren, gelegen in het pittoreske dorp Barsingerhorn.

Martine Dol, gastvrouw bij B&B Hollands Welvaren, had een droom over een Bed & Breakfast. Dit toekomstbeeld begon zo'n zestien jaar geleden, toen ze haar massagepraktijk startte en vaak te horen kreeg van klanten na een behandeling: "Kon ik hier maar blijven slapen.” Het zaadje groeide uit tot een verlangen naar een plek waar gasten niet alleen kunnen ontspannen, maar ook overnachten. Na een ondernemerstraining, waar gastvrouw Martine haar ideaalplaatje visualiseerde, ging ze zich richten op het organiseren van (relax)retreats. Omdat ze het fijn vond om zoveel mogelijk in eigen hand te hebben op een eigen locatie, kwam het idee van een B&B weer naar boven. Toen vier jaar geleden zich de mogelijkheid voordeed om de basisschool van hun zoon te kopen (deze school ging verhuizen, red.), nu bekend als gastenaccommodatie de Kapschuur, grepen Martine en haar man deze kans dan ook met beide handen aan.


Gastvrouw Martine Dol

B&B Hollands Welvaren bestaat uit drie accommodaties: De Molshoop (een knus rond verblijf dat eruitziet als een molshoop), Het Melkhuisje (verblijf in landelijke stijl) en De Kapschuur (een grote, ruime benedenverdieping van 45 m2).

Mini Keukenhof

Barsingerhorn, met zijn prachtige West-Friese landschap en monumentale stolpboerderijen, voelde voor Martine en haar man als de ideale locatie om een B&B te beginnen. Het feit dat hun zoon hier op school zat, maakte de keuze nog eenvoudiger.

Gasten van Hollands Welvaren kunnen in de buurt van de B&B onder meer genieten van het charmante dorpje Kolhorn, dat doet denken aan Volendam maar dan zonder de toeristische drukte. Ook de poldertuin in Anna Paulowna is een bezoekje waard, vooral in het voorjaar. "Het is een soort mini Keukenhof, maar dan zonder massa’s toeristen en het is ook nog eens gratis”, aldus Martine. Daarnaast zijn historische steden als Schagen, Alkmaar en Hoorn gemakkelijk te bereiken.

Eetbare bloemen

De B&B biedt niet alleen een prachtig uitzicht en diverse wellnessfaciliteiten, maar ook ontspannende massages en op maat gemaakte relaxretreats voor een tot vier personen. Gasten zijn met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar heel divers, zij kunnen kiezen tussen volledige privacy of interactie en coaching. De accommodatie straalt rust uit, mede door de aanwezigheid van een leylijn waar men kan opladen en aarden. “Leylijnen lopen over de hele wereld en zijn rechte lijnen die verbonden worden door belangrijke plekken en gebouwen. Op plekken waar leylijnen elkaar kruisen, ontstaan krachtige energievelden”, legt Martine uit.

Het ontbijt bij B&B Hollands Welvaren bestaat uit verse jus, croissants, diverse broodjes, beleg, yoghurt met fruit en producten uit de moestuin, zoals aardbeien, bessen en eetbare bloemen. Alles is biologisch en komt uit de buurt. Gasten kunnen zelf kiezen om wel of geen ontbijt te bestellen.

“Elke dag bij Hollands Welvaren is anders. Ik wissel af tussen werken in de moestuin, masseren, privéretreats organiseren en het schrijven van nieuwe meditaties. De afwisseling en het meegaan met de seizoenen maakt het werk voor mij extra leuk. Qua boekingssystemen maak ik naar volle tevredenheid gebruik van Bedandbreakfast en Natuurhuisje.”

Proef samenwonen

Gastvrouw Martine deelt een leuke anekdote over haar gasten: "Een jong stel dat twee nachtjes in het Melkhuisje verbleef, vond het zo knus en gezellig dat ze regelmatig terugkomen om 'proef' samen te wonen en ideeën op te doen voor hun eigen huis.”

Martine omschrijft haar B&B Hollands Welvaren met de volgende vijf woorden: rust, ontspanning, niks moeten, jezelf kunnen zijn en natuur. Welkom!

-> Auteur Jorine de Bruin helpt met haar bedrijf Hoteljournalist gastenverblijfeigenaren succesvol ondernemen (B&B, hotel, vakantiehuis, camping). Meer informatie, zoals een online leeromgeving en podcast, vind je op haar website.

Fotograaf: Dana Schoenmaker (Foto van Dana)

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws