Ontdek de zes tosti's nieuwe stijl

9 april 2013
Ontdek de zes tosti's nieuwe stijl

Wij zeggen meestal tosti, en buiten de landsgrenzen komt men dit veelzijdige gerecht tegen als croque monsieur, panini, grilled cheese en bruchetta. Welk vlaggetje dan ook bovenop het gerecht mag prijken,
een tosti is altijd lekker: tijdens het ontbijt, bij de lunch of in minivorm als warm welkom rond de klok van vieren. Ontdek de zes recepten in de nieuwste uitgave van uw vakblad Bed & Breakfast. Wij geven u alvast volop inspiratie met deze twee tosti’s nieuwe stijl. Ontdek de overige gerechten in het vakblad of online bij "recente edities.":http://www.bedandbreakfastnieuws.nl/bladen.html

*Recept 1: Oosterse panini*

*Ingrediënten (1 persoon)*
1 Pastridor Panini
20 gram Hellmann’s Sandwich Delight naturel
10 gram Knorr Primerba curry
80 gram Kraak-Vers ambachtelijk gerookte kalkoenfilet
50 gram Goudse jonge kaas 48+
30 gram rucola

*Bereiding*
De panini 30 minuten laten ontdooien en doormidden snijden. Meng de Sandwich Delight naturel met de Primerba curry. Besmeer het broodje met de curryspread en beleg het met de kalkoenfilet en de rucola. Leg op de rucola de jonge kaas en sluit de panini. Leg het broodje 5 minuten in de grill of verwarm het in de oven.



*Recept 2: Pizzatoast*

*Ingrediënten (4 pizzatoasts)*
100 gram gepureerde tomaten
snufje zout en peper uit de molen
1-2 theelepels gedroogde (Italiaanse) kruidenmix
125 gram mozzarella
240 gram artisjokbodems/harten (uit blik, uitgelekt)
4 sneden toastbrood
4 plakken parmaham
takje basilicum
takje oregano

*Bereidingswijze*
Verwarm de oven op 200 ºC, heteluchtoven 170 ºC, gasstand 3. Breng de gepureerde tomaten in een schaal op smaak met peper, zout en wat kruidenmix. Laat de mozzarella en artisjokken uitlekken en snij ze in plakjes. Rooster het toastbrood lichtbruin. Besmeer de sneetjes met tomatenpuree, parmaham, artisjokken en mozzarella. Bestrooi het geheel met de rest van de kruidenmix. Rooster de toast op de tweede richel van boven circa 5-10 minuten. Controleer de verse kruiden (basilicum, oregano) en was en droog ze indien nodig. Haal de pizzatoast uit de oven. Basilicum in reepjes, oregano fijnsnijden en over de pizzatoast garneren.



~Myrtille Vromans~

Overig nieuws