Ook in meivakantie veel last minutes

23 april 2013
Ook in meivakantie veel last minutes

NBTC Holland Marketing verwacht dat er tijdens de meivakantie zo’n 3 miljoen vakanties worden ondernomen door Nederlanders. Zo’n 1,4 miljoen vakanties worden in eigen land doorgebracht. De trend van
laat boeken zet door.

*Meer vakantiegangers in mei*
De meivakantie duurt officieel één week van zaterdag 27 april tot en met zondag 5 mei. Veel scholen geven de scholieren echter twee weken vrij aangezien Hemelvaart in de week erna valt. Hierdoor zullen veel Nederlanders verspreid over twee weken op vakantie te gaan. Vergeleken met vorig jaar (één week vakantie) gaan er dit jaar meer Nederlanders op meivakantie, maar in vergelijk met 2010 (toen ook twee weken vakantie), worden er dit jaar naar verwachting iets minder vakanties ondernomen.

*45 procent in eigen land*
De verwachting is dat dit jaar ongeveer 45 procent van alle vakanties in eigen land wordt doorgebracht. In de eerste week zijn vakanties naar het buitenland iets populairder. In de tweede week is het eigen land meer in trek. In het Hemelvaartweekend gaan zo’n 750.000 Nederlanders (kort) op vakantie.

*Laat boeken en last minutes*
De meeste vakantiegangers verblijven in een bungalow. Ook van de toer- en stacaravans wordt in Nederland veel gebruik gemaakt. De trend van laat boeken zet zich voort. Het moment van reserveren komt steeds dichter bij het moment van vertrek te liggen. Ook het weer speelt een grote rol omdat juist in deze periode veel kampeerders er op uit trekken. De sector verwacht nog een behoorlijk aantal last minute boekingen als het weer goed blijft.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws