Ook John Legend boycot Dorchester hotels

9 februari 2015
Ook John Legend boycot Dorchester hotels

Sterren zoals Ellen Degeneres en Stephen Fry riepen vorig jaar het publiek op om alle hotels van de sultan van Brunei te boycotten. De sultan is eigenaar van
de Dorchester Collection. De boycot is nog steeds van kracht, en John Legend meldt dat ook hij de hotels blijft mijden.

*Doodstraffen*
De sultan van Brunei voerde vorig jaar een aantal controversiële wetten in in Brunei. Zo kunnen homoseksuelen een straf van 10 jaar cel of de doodstraf tegemoet zien. Het Beverly Hills Hotel (ook eigendom van de sultan) werd daarop decor van protesten van wereldsterren en heeft te kampen met achterblijvende omzetten door de boycots. Zo bleven de sterren weg, annulleerden gasten de reserveringen en leed de keten een verlies van 2 miljoen dollar.

*John Legend*
Ook John Legend heeft openlijk verklaard niet in de hotels van de sultan te willen verblijven. Legend stond op de cover van Los Angeles Confidential. Om dit te vieren, had het blad een groot feest georganiseerd in Hotel Pink Palace. Dit hotel is onderdeel van Dorchester. Het blad zat met de handen in het haar, aangezien er op korte termijn geen andere locatie beschikbaar was. Legend liet het feestje ter ere van zijn eigen persoon dus voorbij gaan.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws