Opnieuw megaboete voor illegale vakantieverhuur Amsterdam

Auteur: Roy Spijker
2 maart 2017
Opnieuw megaboete voor illegale vakantieverhuur Amsterdam

Opnieuw heeft de gemeente amsterdam een megaboete uitgedeeld voor de verhuur van appartementen voor vakantieverhuur. In totaal werd er 175.000 euro aan boetes uitgeschreven, onder meer aan het sleutelbedrijf KeyOkay dat eerder deze week al aangaf last te hebben van de strenge regels van de gemeente. Het bedrijf heeft inmiddels faillisement aangevraagd.

keyOkay kreeg een boete van 67.500 euro van de gemeente Amsterdam opgelegd. De overige 108.000 euro ging naar de eigenaren van verschillende appartementen die gebruik maakten van de diensten van KeyOkay. Het gaat om drie panden met vijf illegale hotelappartementen die zich bevinden aan de grachtengordel. 

300.000 euro

Eerder schreef de gemeente amsterdam al een recordboete uit van 300.000 euro aan sleutelbedrijf Iamb&b en een woningeigenaar. Samen verhuurde zij elf appartementen aan de Kerkstraat via Airbnb. De gemeente Amsterdam heeft sinds kort afspraken gemaakt via Airbnb dat een hoofdbewoner een appartement maximaal zestig dagen per jaar een huis mag verhuren, aan maximaal vier personen tegelijk.

Meer lezen over Airbnb? Klik hier!

Overig nieuws