Overnachting in Amsterdam vs. Rotterdam

17 december 2014
Overnachting in Amsterdam vs. Rotterdam

Gemiddeld wordt in Amsterdam het meest betaald voor een overnachting. Een overnachting in Rotterdam is de helft goedkoper dan in
onze hoofdstad. Amsterdam staat op de accomodatie-prijsindex van GoEuro, het gratis online vergelijkingsplatform voor reizen via vliegtuig, trein en bus tussen steden en dorpen in Europa, op plek nummer zestien met een gemiddelde prijs van €120 per overnachting. Rotterdam is daarentegen met een gemiddelde prijs van €49 per overnachting, de helft goedkoper dan Amsterdam. Met een gemiddelde prijs van €28 voor een overnachting in een hostel staat Haarlem op plek nummer 19 in de lijst van duurste hostels.

*Overnachten in het buitenland*
In New York, St. Moritz en op het gokeiland Macau is men gemiddeld het meeste kwijt voor een overnachting. Daarentegen kan men in de Bulgaarse hoofdstad Sofia, Hammamet en Tirana in Albanie de goedkoopste overnachtingen boeken. De steden Ciaro, Shang Hai en Kuala Lumpur scoren hoog op goedkope hostelsovernachtingen. New York is met een gemiddelde prijs van €42 voor een overnachting in een hostel, wederom de duurste stad.

*Over de accomodatie-prijsindex*
GoEuro, heeft in kaart gebracht wat het verblijf in 150 steden over de hele wereld kost: de GoEuro accommodatie-prijsindex. Het overzicht van de 150 steden vermeldt de gemiddelde prijs per nacht in zeven categorieën: Airbnb, één- tot en met vijfsterrenhotels en hostels. Ook is er een gemiddelde berekend van alle soorten accommodatie bij elkaar en dit getal bepaalt de rangorde op de index, van hoog naar laag.

Kijk voor een volledige overzicht op de site van "GoEuro.":http://www.goeuro.nl/accommodatie-prijsindex

~Christel Tuin~

Overig nieuws