Paprikasoep met kaaskletskoppen

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Paprikasoep met kaaskletskoppen

Ingrediënten 

4 sjalotten, fijngesneden
5 oranje paprika's, in blokjes
2 el olijfolie
250 g tomaten, in stukken
2 takjes tijm
1 blaadje laurier
6 dl groente- of kippenbouillon
zout, peper
2 el crème fraîche, losgeklopt
2 el fijngesneden basilicum of bladpeterselie

Bereiding

Bak de sjalot en paprika ongeveer 6 tot 8 minuten in de olie. Voeg de tomaten, tijm, laurier en bouillon toe en kook alles ongeveer 20 minuten op zacht vuur. Maak ondertussen de kaaskletskoppen. Meng 125 gram geraspte oude boerenkaas met 1 theelepel gedroogde tijmblaadjes. Leg de eetlepels kaasmengsel op een bakplaat. Verdeel het mengsel tot een cirkel en zorg dat er geen gaten tussen de kaas vallen. Bak de kaaskletskoppen 8 tot 12 minuten op 175°C tot ze krokant zijn. Laat ze iets afkoelen en neem ze dan met een pannenkoekmes van de bakplaat. Laat verder afkoelen. Pureer de soep en zeef deze. Breng op smaak met zout en peper. Schep aan tafel een schepje crème fraîche door de soep. Bestrooi met basilicum.

Overig nieuws