Pension B&B KlaasVaak; een Zeeuws karakteristiek rijksmonument

12 maart 2021 | Jorine de Bruin

Pension B&B KlaasVaak bevindt zich middenin het pittoreske centrum van Zierikzee, een middel(z)eeuws stadje gelegen op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. De B&B ligt aan een oud straatje wat in een Anton Pieck setting niet zou misstaan. Met veel monumenten en verschillende soorten gevels. Van groot tot piepklein en net zo uniek als het pand van Pension B&B KlaasVaak zelf, ruim 200 jaar oud.

“Pension B&B KlaasVaak kwam op het juiste moment op mijn pad. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het gebeurde wel en ik heb er tot op de dag van vandaag nog geen moment spijt van gehad. Met veel plezier runnen we inmiddels bijna drie jaar pension B&B KlaasVaak”, vertelt eigenaresse Jeanette Verkerke. “Na tien jaar in de polder op Schouwen Duiveland gewoond te hebben, vonden we het tijd om weer in de ‘stad’ te gaan wonen. En daar was pension B&B KlaasVaak. Deze accommodatie bestaat al meer dan dertig jaar in Zierikzee en stond te koop. Een unieke kans in een mooi monumentaal pand waar we onze woonwensen ook nog eens konden combineren met een B&B. Het gastenverblijf was qua styling gedateerd, maar dat hebben we met veel plezier aangepakt. Dat het een charmant pand is, dat spreekt voor zich. En nu met de frisse kleuren en nieuwe bedden in combinatie met oude accessoires kan het er weer jaren tegenaan.”

Oosterschelde

Omdat gastvrouw Jeanette Verkerke al met haar gezin op Schouwen Duiveland woonde (in Ouwerkerk), was Zierikzee de beste optie voor de woonwensen van het gezin. “Ook in verband met onze kinderen die in Zeeland naar school gaan. De B&B was dus eigenlijk in eerste instantie een aangename ‘bijzaak’. Maar Zierikzee is natuurlijk wel de ultieme plaats om een B&B te hebben, want er is hier veel te doen en te beleven. Van prachtige monumentale bezienswaardigheden, rust en natuur tot heerlijk relaxen op het eiland. Maar ook de Oosterschelde en stranden vind je om de hoek. Er is dus van alles te doen en te bekijken voor een zeer brede doelgroep.”

Historie

Pension B&B KlaasVaak heeft een monumentaal karakter en dat zie je in de styling van de accommodatie terug. “Hoe leuk is het om een keertje in een B&B te logeren met historie? Dit treffen onze gasten meteen bij binnenkomst in de hal aan, in de vorm van het originele tegelwerk.”

Bij KlaasVaak wordt een traditioneel Hollands ontbijt geserveerd. Jeanette: “We werken zoveel mogelijk met verse streekproducten van het seizoen. En uiteraard hanteren we eventuele dieet- of allergiewensen. We werken graag samen met lokale ondernemers en hierdoor is de ‘reisafstand’ van de producten ook relatief kort. Lekker duurzaam en er is toch niets lekkerder dan verse Zeeuwse aardbeien en biologische scharreleitjes?”

Hilarisch

De dag bij pension B&B KlaasVaak start met het ontbijt tussen half negen en half elf (dit kunnen de gasten zelf kiezen). Daarna is de tijd voor uitchecken en de schoonmaak. Nieuwe gasten zijn vanaf drie uur weer welkom bij het Zeeuwse gastenverblijf.
Jeanette geniet altijd enorm van de gezellige gesprekken in de ontbijtkamer. “Deze zijn soms kort en oppervlakkig, maar ook wel eens iets serieuzer. Veel gasten komen ook voor familiebezoek. Ik vind het zelf erg leuk om met onze buitenlandse gasten in hun eigen taal te communiceren. En ja, dit wil dan wel eens leiden tot hilarische versprekingen. Zo wilde ik mijn Franse gasten een fijne dag wensen en zei enthousiast: ‘Bonne annee!’. Maar dit betekent: ‘Gelukkig Nieuwjaar’! Gelukkig hebben we er smakelijk om kunnen lachen samen.”

Havendagen

Pension B&B KlaasVaak gebruikt de boekingsagenda van bedandbreakfast.nl en is hier tevreden over. “En naast dat wij te vinden zijn op hun website, is er ook de mogelijkheid om de boekingstool op de eigen website in te voegen. Ideaal. Omdat Zierikzee een eigenlijk altijd wel druk bezochte plaats is, is het voor ons dan ook voldoende om alleen gebruik te maken van deze boekingssite.

De accommodatie is vaak volgeboekt. Jeanette: “Gasten reserveren soms ver van tevoren. Dat laatste gebeurt vaak bij grote evenementen als Concert at Sea en de Havendagen. Je hebt dus geluk als je last-minute nog bij ons kunt boeken.”

Gastvrouw Jeanette omschrijft pension B&B KlaasVaak als volgt: “Een rijksmonument met zeer karakteristieke elementen en er hangt een positieve warme sfeer waardoor het altijd gezellig is met een eenvoudig voor iedereen toegankelijk karakter. In vijf woorden: monumentaal, karakteristiek, positief, gezellig en toch eenvoudig.”

Welkom bij pension B&B KlaasVaak.

www.pensionklaasvaak.nl

Auteur: Jorine de Bruin | Hoteljournalist

info@hoteljournalist.nl | www.hoteljournalist.nl

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Toerisme Achtergronden
De top 10 van de meest gezochte kleinere Nederlandse bestemmingen

Een jaar na het begin van de pandemie houdt de reislust niet op: ondanks de aanhoudende reisbeperkingen blijven Nederlanders het web raadplegen om informatie te vinden over de bestemmingen die zij graag willen bezoeken; waaronder ook kleinere steden en dorpen. Wat zijn populaire kleinere bestemmi ...

Achtergronden
Bed & Breakfast op tv: Drenthe en Overijssel

Vandaag, op 16 april, zendt MAX om 20.30 uur op NPO 1 aflevering 4 uit van Bed & Breakfast. In het programma testen enthousiaste b&b-houders elkaars onderneming. De gasten mogen zelf bepalen wat zij hun verblijf waard vinden. Deze week logeren de ondernemers in de provincies Drenthe en Overi ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Bed & Breakfast vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Toerisme Achtergronden
Oasis Parcs verandert naam in Oasis Premium Resorts

Het premium merk Oasis Parcs gaat verder onder de naam Oasis Premium Resorts. De nieuwe naam sluit beter aan bij het portfolio van uitsluitend luxe resorts met 4- en 5-sterren hotelfaciliteiten. De exploitant van luxe vakantieresorts beheert momenteel zeven resorts in Nederland, Curaçao, Oost ...

Achtergronden
Bed & Breakfast op tv: Groningen, Drenthe en Friesland

Op vrijdag 9 april om 20.30 uur op NPO 1 zendt MAX een gloednieuwe aflevering van Bed & Breakfast uit. In het programma testen enthousiaste b&b-houders elkaars onderneming. De gasten mogen zelf bepalen wat zij hun verblijf waard vinden. Welke b&b wordt als beste beoordeeld? Deze week rei ...

Achtergronden Tech
We onderzochten het: vrijwel alle B&B's gebruiken een online reserveringssysteem

Onlangs stelden we de lezers van Bed & Breakfast een vraag. Op de vraag 'gebruik je een online reserveringssysteem in je B&B?' kwamen veel reacties binnen. De uitslag is overduidelijk: maar liefst 95,5 procent van de respondenten gebruikt een online reserveringssysteem. Hieronder ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: