Platform moet regio op de kaart zetten

29 januari 2013
Platform moet regio op de kaart zetten

Een logo en officiële zijn er nog niet, maar wat wél vaststaat is dat ondernemers en de vijf gemeenten in het Land van Cuijk werk gaan maken om de regio beter op de toeristische kaart te zetten.

Het Regionale Platform Recreatie & Toerisme Land van Cuijk en Noord-Limburg gaat probeer dit doel waar te maken. Het gaat verbindingen leggen en de streek promoten. ‘Toerist naar de regio lokken, da’s onze uitdaging’.

*Toeristische kracht*
Het nieuwe platform is een ledenorganisatie van ondernemers in de wereld van toerisme en recreatie. Het initiatief vloeit voort uit het Toeristisch Recreatief Netwerk Land van Cuijk & Kop van Limburg (ToeReN) en een eerder onderzoek door Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen naar de toeristische kracht van de regio.

*Groei bleef achter*
In het Land van Cuijk en de Kop van Limburg verdienen ruim 4.100 mensen hun brood in het toerisme en recreatie. De betekenis voor de regionale economie is bovengemiddeld: 11 procent tegenover 4 vier procent landelijk. De groei in de regio bleef de afgelopen jaren echter achter.

*Eigen inbreng ondernemers*
De nieuwe alliantie gaat bij de financiering uit van eigen inbreng van de ondernemers. Zij moeten regie krijgen, verantwoordelijkheid nemen en dit project verder uitbouwen. Alle ondernemers in horeca, toerisme en recreatie worden dan ook uitdrukkelijk uitgenodigd mee te doen.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws